Hyundai та Kia презентували новітню коробку передач

Автор: Роман Галімон | 24 Лют, 2020

Південнокорейський альянс автовиробників оприлюднив нову автоматичну коробку передач, яка передбачає перемикання швидкостей.

Південнокорейські марки не зупиняються на досягнутому, коли йдеться про вдосконалення своїх коробок передач. Цього тижня було оголошено першу технологію прогнозування передач під назвою Information and Communication Technology Connected Shift System (або скорочено ICT).

Нова технологія передачі по суті дозволяє автомобілю автоматично перемикатися на оптимальну передачу після виявлення попереду дорожніх та інших умов. Як? За допомогою навігаційної інформації в режимі реального часу, що надсилається через камери, радари та 3D-навігацію, яка оснащена точною картою дороги.

У той час як нинішнє автоматичне перемикання автомобілів Hyundai та Kia, в режимі Smart Drive, покладається на переваги водія, система ICT передвіщатиме ситуації, що будуть попереду. 3D-навігація надає висоту, кривизну та різноманітні події на дорогах, а також поточні умови руху. Радар, з іншого боку, виявляє швидкість та відстань від транспортних засобів, в той час як камери надають інформацію про смуги руху.

З урахуванням усіх цих потоків інформації, що подаються на бортовий комп’ютер, передбачаються оптимальні сценарії перемикання, які повинні покращити економію палива та керованість.

Відповідно до тестових сценаріїв компаній, система ICT зменшила частоту зміщень у поворотах на сильно вигнутих дорогах на 43 відсотки. Частота гальмувань також була знижена на 11 відсотків за тим же сценарієм, тому зменшується втома від водіння та зношеність гальм.

Hyundai та Kia прагнуть застосувати систему перемикання ICT для своїх майбутніх моделей, але вони поки не зазначити, які з них першими отримають нову систему перемикання передач. Звісно, майбутні безпілотні автомобілі альянсу теж будуть оснащені цією технологію.

Раніше Hyundai презентувала хетчбек i20, а Kia представила оновлений кросовер Sorento.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому каналі у Telegram.

Джерело: Motor1

Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest