Водневий кросовер Hyundai Nexo встановив новий рекорд

Автор: Роман Галімон | 08 Гру, 2019

Серійний кросовер Hyundai Nexo проїхав найдовшу дистанцію для автомобілів на водні та при цьому не здійснив жодної дозаправки.

Керований відомим французьким авіатором та президентом фонду «Сонячний імпульс» Бертраном Пікаром, Hyundai Nexo з водневою установкою проїхав 778 км через північну Францію на одній заправці, а в кінці подорожі запасу пального вистачило ще на 49 км.

 Читайте також:

Подорож розпочалася на водневій паливний станції у місті Сарґемін 25 листопада та закінчилася наступного дня в Музеї авіації та космонавтики Ле-Бурже поблизу Парижа. Подорож дозволила зменшити викиди СО2 на 111,2 кг порівняно з аналогічним автомобілем із бензиновим двигуном за однаковій відстані, при цьому автомобіль виділив 404,6 літрів повітря – кількість, яку щодня вдихає 23 дорослих людей.

«Завдяки цій пригоді ми довели, що за допомогою чистої технології нам більше не потрібні революційні експериментальні прототипи, щоб побити рекорди. Тепер кожен може це зробити на стандартних автомобілях із нульовими викидами. Нова ера продуктивності починається на користь охорони навколишнього середовища», – сказав Пікар.

Це не перша «надзвичайна подорож» Пікара: він раніше завершив першу одноосібну подорож на повітряній кулі та першу подорож на двигунах від сонячних батарей.

До речі, нещодавно Toyota презентувала друге покоління водневого седана Mirai, який здатен долати до 650 км без заправки.

Галерея Hyundai Nexo:
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest