Марка Infiniti стане повністю електричною до 2025 року

Автор: Редакція | 03 Чер, 2020
Infiniti QS Inspiration concept

Японський бренд Infiniti планує перевести свій модельний ряд на гібридні та електричні силові агрегати до 2025 року.

При цьому, як повідомив в інтерв’ю Automorive News керуючий директор бренду Ашвані Гупта, Infiniti відмовиться від власних розробок і зосередиться на створенні машин з електроприводом на базі технологій Nissan.




Останніми десятиліттями Infiniti випускала преміальні седани й позашляховики на основі власних задньопривідних платформ, які якщо й використовувалися в автомобілях Nissan, то переважно на домашньому японському ринку. Метою цієї стратегії було нав’язати конкуренцію BMW й Mercedes.

Однак зробити це так і не вдалося: у 2019 році в світі було продано 189 тисяч автомобілів Infiniti проти 2,5 мільйона BMW й 2,3 мільйона Mercedes. Тепер компанія вирішила змінити стратегію, відмовившись від власних платформ і пропонуючи за великим рахунком поліпшені версії масових автомобілів Nissan.

Варто й згадати загальний план економії від альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, згідно з яким всі компанії мають розробити плани збереження коштів.




Відповідно до цієї стратегії преміальний бренд Infiniti запозичить у Nissan технологію e-Power. Це послідовний гібридний привід, в якому ДВЗ служить тільки для генерації електрики і механічно взагалі не пов’язаний з колесами, а в рух машину приводить виключно електродвигун.

Також передбачається, що для в Infiniti вдосконалять привід e-Power, додавши потужності електромотору (а може встановить й два електромотора), а також застосує ємнішу тягову батарею з можливістю підзарядки, чого для моделей Nissan не пропонується.

Раніше ми вже писали, що Nissan вже представив свій план розвитку моделей й вже показав силует нового кросовера Qashqai.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: InsideEVs

Галерея концепта Infiniti QS Inspiration:
Фотограф: Infiniti
Фотограф: Infiniti
Фотограф: Infiniti

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest