Iveco вирішив залишити російський ринок

Автор: Редакція | 14 Лип, 2022
Iveco Stralis

Виробник вантажівок і автобусів Iveco Group вирішив вийти зі свого спільного підприємства на російському ринку.

На презентації нового проекту в італійському Турині, компанія Iveco Group оголосила про вихід зі свого спільного російського підприємства.

Ще у березні 2022 року компанія зупинила продажі на російському ринку й декілька місяців обмірковувала крок виходу із СП, про що заявив генеральний директор Герріт Маркс.

Iveco володіє 33% акцій у спільному підприємстві AMT зі складання вантажівок з місцевим партнером й тепер останній отримає повний контроль над виробництвом.

«Рішення прийнято, ми передали нашу частку нашому (колишньому) місцевому партнеру й ми вийшли», — сказав Маркс під час презентації компанії в Турині.

Спільне підприємство AMT було створено в 1994 році і планувало випускати 600-700 вантажівок цього року.

«Після років співпраці передача займе деякий час», – сказав Маркс. На запитання про фінансові умови угоди він відповів: «Тут справа не у фінансах».

У середу Iveco також заявила, що буде співпрацювати з Hyundai Motor, щоб оснастити свої майбутні водневі автобуси в Європі системами паливних елементів, розробленими південнокорейським брендом для проектів водневої мобільності.

Також група також повідомила, що підписала меморандум про взаєморозуміння з американською компанією з шерінгу Via щодо можливої майбутньої співпраці у сфері громадського транспорту та цифрових послуг для автобусів.

Цього року Iveco планує інвестувати в дослідження та розробки в Італії приблизно 450 мільйонів євро.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Reuters


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest