Lada почала продавати вироблені на ЗАЗ моделі

Автор: Редакція | 28 Вер, 2020
Lada Niva 2020 року

На офіційному сайті Lada в Україні з’явився прайс-лист на нові моделі, які зібрані на Запорізькому автобудівельному заводі.

Раніше вже писалось про тестове збирання автомобілів на ЗАЗ, проте тоді все завершилось обмеженою партією, виготовленою на початку цього року.

Тепер, схоже, марка Lada активізувалась й планує розширити свій асортимент. При цьому створені всі формальні ознаки присутності марки на українському ринку: інтернет-сайт та перелік салонів, де можна купити автомобілі.




Хто продає?

Lada Niva 2020 року
Lada Niva 2020 року

Цікаво, що фактично сайт був відкритий лише 2018 року, а перелік дилерів переданий від компанії Укравто, яка й займалась раніше реалізацією автомобілів російського АвтоВАЗу.

Реалізацію машин «Лада» тепер займатиметься Торговий Дім «Укравтоваз», для якого будуть постачатись автомобілі від ТОВ «ЗАЗ Індастріз». Обидвома компаніями керує Таріел Васадзе.

При цьому, марка Renault, яка нещодавно оголосила про збирання кросовера Arkana на ЗАЗ, до аналогічного збирання моделей Lada фактично немає відношення. Хоча сама марка Lada належить, як й компанія АвтоВАЗ, французькій Групі Renault.




Моделі Lada в Україні

Автомобілі Lada, звісно, збираються із машинокомплектів: тобто в Україну привозять розібрані машини, адже імпорт готових із РФ заборонений, й відбувається великовузлове збирання.

В принципі нічого нового не відбувається. Через низький попит на складах дилерів досі стоять минулорічні «Вести», «Ларгуси» та «Ниви». Тепер прайс-лист поповнили й нові машини 2020 року випуску, де окремо зазначається місце виробництва – ЗАЗ.

Проте, крім іншого, тепер ЗАЗ готовий збирати седан Granta та крос-універсали Vesta SW Cross.

Важко говорити про якись вагомий попит, адже якщо вірити статистиці, то за півроку в Запоріжжі було випущено не більше 100 легкових машин. Отже лише наявність покупців може зупинити або продовжити реалізацію «Лад» в Україні.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея моделей Lada:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: АвтоВАЗ
Фотограф: АвтоВАЗ

Коментарі
  1. Volodymyr Stasyuk:
    30.09.2020 в 11:07

    Тільки бидло буде купляти той руцкиц непотріб фінансуючи війну в Україні


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest