Lamborghini подражнила 830-сильним гіперкаром із V12

Автор: Роман Галімон | 27 Жов, 2019

Італійська компанія Lamborghini представила тізер гіперкара з двигуном V12 потужністю 830 к.с., але на його прем’єру доведеться почекати до 2020 року.

Чутки виявилися правдою, Lamborghini розробляє трекову модель на базі автоспортивного підрозділу Squadra Corse. Незважаючи на те, що гіперкар буде оприлюднений наступного року, марка показала перше відео з новим «скаженим биком» цими вихідними під час фінального змагання Super Trofeo World, організованого в іспанському Хересі.

Читайте також:

Відео дає нам можливість побачити, як виглядає масивне заднє крило, що зроблене з карбону як й частина даху. Напис «63» на кузові схожий на графіку Aventador SVJ 63 та означає рік народження Lamborghini  – 1963 рік. Інші помітні особливості включають подвійний повітрозабірник на капоті та колеса з центральним кріпленням, шинами Pirelli й гальмами Brembo.

Зрозуміло, що нова модель базується на флагманській моделі компанії Aventador у комплекті з атмосферним 6,5-літровим двигуном V12. Це буде «прокачана» версія агрегату, тобто інженерам не доведеться застосовувати будь-які обмеження, як до двигуна дорожньої моделі, аби відповідати екологічним нормам.

Кінцевий результат має вивести на 830 к.с або на 60 к.с. більше, ніж у вищезгаданому SVJ. Привід буде спрямований на колеса за допомогою шестиступневої послідовної коробки передач Xtrac, яка замінить семишвидкісний ISR дорожнього автомобіля. Одним із найголовніших моментів автомобіля буде нещодавно розроблений самоблокувальний механічний диференціал, що дозволить водію регулювати попереднє навантаження залежно від треку та дорожнього покриття.

Якщо вірити припущенням, машина від підрозділу Lamborghini Squadra Corse отримає ім’я Aventador SVR, аби піти кроками іншої трекової моделі Miura SVR. Автомобіль вже характеризують як «лише трековий, але не для перегонів рівня суперспорт», а це означає, що для нього не створять спеціальної гоночної серії.

Згідно з повідомленнями, виробництво буде обмежено 40 одиницями, а покупці отримають перші екземпляри у 2021 році.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest