Mercedes-Benz зупинив розробку гібридних автомобілів

Автор: Редакція | 11 Вер, 2021
Mercedes AMG GT 63 S E Performance

Німецький бренд Mercedes-Benz вирішив зупинити розробку гібридних агрегатів заради збільшення інвестицій в електрокари.

Починаючи з 2025 року Mercedes-Benz збирається впроваджувати у виробництво виключно електричні платформи, аби до кінця десятиліття завершити перехід модельного ряду на батарейну основу з нульовими шкідливими викидами.




Проте такий підхід вимагатиме значних інвестицій. Наприклад, минулого року компанія відмовилась від розробки водневих технологій, які вже були на кросовері GLC F-Cell.

Тепер, за припущеннями, в зоні ризику опинилися ще й гібриди.

Зокрема, на Мюнхенському автосалоні IAA один із керівників Daimler прямо заявив, що концерн хоча й продовжить використовувати на поточних моделях комбіновані силові установки, однак інвестувати в розробку нових гібридів (в тому числі плагін-гібридів) не збирається.




Втім, гібриди в різних варіаціях спочатку й задумувалися певним перехідним рішенням, необхідним для трансформації автобудування та смаків самих покупців до нових реалій.

Й тут варто нагадати, що й в компанії Mercedes-Benz теж притримуються цієї стратегії. Так, восени 2019 року марка відмовилась від розробки нових бензинових двигунів, у 2020-му аналогічна доля спіткала механічну коробка передач, а минулого липня було анонсовано, що з 2030-го лінійку компанії на ринках Європи, Північної Америки та Японії складуть виключно електрокари.

Цього місяця Mercedes-Benz вже презентував електричний седан EQE, а також раніше виробник показав електричний кросовер EQB.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Mercedes AMG GT 63 S E Performance:
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest