Mercedes вперше «показала» новий кросовер EQB

Автор: Редакція | 17 Кві, 2021
Mercedes EQB 2021 року

Новий електричний кросовер Mercedes EQB буде повністю розкритий незабаром.

Компанія Mercedes продовжує розширювати «електричну» лінійку EQ, яку компанія пожвавила на цьому тижні з запуском седана EQS. Саме дизайн нового седана, як очікується, частково перейде на кросовер EQB.




Раніше шпигунські знімки (нижче в галереї) «розкривали» компактний кросовер із невеликим камуфляжем на решітці, але тепер марка представила перший офіційний тізер.

«Затемнений» кросовер продемонстрував лише квадратичні пропорції та світловий підпис у передній частині, який за дизайном схожий на EQS. Проте тізер не розкриває нічого іншого, хоча зазначені шпигунські кадри допомагають заповнити прогалини.

Дизайн кросовера не обіцяє нічого надто шокуючого, хоча компанія планує розміщувати три ряди сидінь для сімох осіб (вочевидь, задній ряд буде для низькорослих пасажирів). Очікується, що автомобіль зможе «проковтнути» до 1700 літрів вантажу із складеними задніми сидіннями.




Деталі силового агрегату теж не розголошувались, хоча нещодавно розкритий EQA може розповісти кілька підказок. EQA та EQB, швидше за все, матимуть спільну платформу, як й GLA та GLB, а це означає, що EQB може також позичити силовий агрегат EQA.

На момент запуску EQA оснащуватиметься літій-іонним акумулятором ємністю 66,5 кВт-години, що забезпечує пробіг до 486 км та 188 к.с. (140 кіловат). Двомоторна модель потужністю 268 к.с. (200 кВт) очікується пізніше. Отже EQB має запропонувати подібні характеристики, оскільки електрокросовери неодноразово спостерігались на тестах разом.

Mercedes покаже EQB наступного тижня на автовиставці у Шанхаї, яка відривається вже 18 квітня. Компанія заявляє, що новинка спочатку з’явиться в Китаї, а європейський дебют очікується пізніше цього року. До США модель дістанеться у 2022 році.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Mercedes EQB 2021 року:
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest