Електричний Mercedes EQXX проїхав 1202 км на одній зарядці

Автор: Редакція | 24 Чер, 2022
Mercedes EQXX

Електричний автомобіль Mercedes EQXX подолав 1202 км в рамках демонстраційної поїздки зі Штутгарта до Гудвуда.

Марка Mercedes привезла на фестиваль швидкості Гудвуд прототип електромобіля EQXX, якому ще під час презентації обіцяли пробіг на одній зарядці більше 1000 км.

Від Штутгарта до Гудвуда

Mercedes EQXX

Тепер вже готовий прототип EQXX дістався з німецького Штутгарта до британського Гудвуда своїм ходом, причому зарядка йому знадобилась лише після 1202 км.

При цьому, EQXX долав шлях у доволі пристойному темпі: час подорожі склав 14 годин і 30 хвилин, а середня швидкість становила 83 кілометри на годину (з урахуванням пробок, світлофорів й зупинки біля фірмового магазину Mercedes у Лондоні). Більш того, майже вісім годин у машині працював кондиціонер.

Після Лондона машина вирушила на гоночну трасу в Сільверстоуні, де за тиждень стартує Гран Прі Великої Британії. Чинний чемпіон світу Формули Е Нік де Вріс проїхав 11 кіл у гоночному темпі (на швидкості 140 км/год) й за 40 км остаточно розрядив блок акумуляторів, який востаннє до того заряджали ще в Німеччині. Зарядившись, машина поїхала до Гудвуда.

Під капотом

Mercedes EQXX

Середня витрата електроенергії в поїздці склала 8,7 кіловат-годин на 100 кілометрів шляху, що приблизно вдвічі менше за звичайне споживання потужними електромобілями. У Mercedes не розкривають ємність батареї EQXX, але стверджується, що вона не перевищує 100 кіловат-годин. При цьому інноваційний блок акумуляторів на 50% компактніший і на 30% легший за 100-кіловатну батарею серійного Mercedes EQS.

Важить експериментальна машина 1755 кілограмів. У рух її приводить єдиний електродвигун потужністю 241 к.с. Мінімальна витрата забезпечується оптимізованою аеродинамікою і, частково, сонячною панеллю на даху, що живить другорядні пристрої.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: InsideEVs

Галерея Mercedes EQXX:
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest