Nissan планує побудувати «Гігафабрику» у Британії до 2024 року

Автор: Редакція | 29 Чер, 2021
Виробництво Nissan Juke

Японський виробник Nissan збирається побудувати новий завод із виробництва акумуляторів у Великій Британії в 2024 році.

Нещодавно британська преса дізналась, що японський виробник веде детальні переговори з урядом Великій Британії стосовно розширення виробництва та побудови заводу акумуляторів для збільшення випуску електрокарів.




На разі, Nissan вже збирає на заводі у Сандерленді електричну модель Leaf, яка до речі цього місяця офіційно була представлена в Україні. Проте очікується, що найближчим часом марка презентує новий електричний автомобіль, а також оголосить про плани її виробництва.

Який завод планується?

Нещодавно Nissan окреслив плани розширення свого заводу з виробництва акумуляторів у Сандерленді, яким керує інженерний партнер Envision, для постачання більших енергоблоків для Leaf відповідно до правил зовнішньої торгівлі після Brexit.

Повідомляється, що нова фабрика сильно перевищує потужність 1,9 ГВт-год існуючого об’єкту (хоча вона буде меншою, ніж потужність «Тесли» на 35 ГВт-год у штаті Невада). Виробництво спочатку планувалось на рівні 6 ГВт-год, а згодом досягло 18 ГВт-год та 20 ГВт-год.




Заводом знову керуватиме Envision, а виробнича потужність має досягти рівня 200 000 одиниць щороку й забезпечить тисячі нових робочих місць.

Саме тому Nissan хоче отримати підтримку британського уряду в десятки мільйонів фунтів стерлінгів та забезпечити менші енергетичні витрати на роботу заводу.

Майже «ГігаФабрика»

Виробництво Tesla у Берліні

Акумуляторний завод Nissan стане другим подібним заводом у Британії після відкриття Britishvolt вартістю на 2,6 млрд. фунтів стерлінгів у сусідньому Блайті у 2023 році. Розроблений Pininfarina, цей завод, як очікується, матиме потужність 300 000 акумуляторів на рік до 2027 року і створить близько 8000 робочих місць на місці та у ланцюзі поставок.

Поки переговори з Nissan тривають, повідомляється, уряд Великої Британії також розмовляє з кількома іншими потенційними «гігафабричними» інвесторами, адже автомобільна промисловість країни може залишитись без власних потужностей з виробництва акумуляторів.




За чутками, навіть Tesla все ще розглядає можливість побудову заводу акумуляторів у Британії, хоча компанія вже будує виробництво електрокарів поблизу Берліна, де останнім часом виникли затримки з дозволами.

Враховуючи, що країни ЄС теж поки шукають рішення з будівництва акумуляторних заводів та планують виділити чималі кошти автовиробникам, найближчим часом очікується справжній бум на ринку електрокарів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Autocar


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest