Opel представив електричну версію Astra

Автор: Редакція | 30 Лис, 2022
Opel Astra 2023 року

Німецька марка Opel показала електричну версію Astra в кузовах хетчбека та універсала. Новинки еквівалентні до Peugeot E-308, але має додатковий крутний момент.

Натиск електромобілів Stellantis продовжується в Європі, де Opel Astra пропонуватиметься вперше за 32 роки без двигуна внутрішнього згоряння. 

Дизайн 

Opel Astra 2023 року

Технічно електрокар схожий на Peugeot E-308, представлений у вересні, й тепер також доступний у стилях кузова хетчбек і універсал. Оскільки електромобілі базуються на платформі, розробленій для автомобілів із двигуном внутрішнього згорання, вони виглядають майже так само, як і їхні бензинові та дизельні аналоги. 

Експерти з Рюссельсхайма стверджують, що Astra Sports Tourer Electric є першим універсалом німецької марки з нульовим рівнем викидів, хоча Porsche не погодиться, оскільки моделі Taycan Cross/Sport Turismo також є електромобілями з довгим дахом. 

Під капотом 

Opel Astra 2023 року

Подібно до Peugeot E-308, безшумна Astra — це лише передній привід і один електродвигун. Він видає ідентичні 156 кінських сил (115 кіловат), але крутний момент несподівано зріс на 10 Ньютон-метрів до 270 Нм. 

На користь Opel говорить й те, що електрична Astra може подолати 416 кілометрів на повному заряді, тоді як E-308 розрахований на 400 км за циклом WLTP. Дві моделі мають однаковий акумулятор ємністю 54 кВт-год з корисною ємністю 51 кВт-год. Під час заряджання від станції постійного струму на 100 кВт потрібно близько півгодини, щоб розрядити акумулятор до 80 відсотків. 

Opel зазначає, що в той час як «багатьох інших електромобілів» максимальна швидкість обмежена 150 км/год або 160 км/год, його дует електрокарів Astra досягає максимальної швидкості 170 км/год.  

Opel Astra 2023 року

З точки зору практичності, універсал може надати 516 літрів за задніми сидіннями і 1553 літри, якщо їх скласти. Як і очікувалося, об’єм суттєво зменшився порівняно з ДВЗ (608 л та 1634 л відповідно). 

Повністю електрична Astra, яка надійде в продаж наступної весни, доповнить топову плагін-гібридну версію GSe потужністю 225 к.с. (165 кВт) і 360 Нм. Grand Sport Electric також поставляється в обох варіантах кузова, й аналогічну версію PHEV можна знайти для Peugeot 308. 

Маючи на горизонті велику кількість нових електромобілів, Stellantis фактично сигналізує про початок кінця своїх автомобілів ДВЗ в Європі, де до 2030 року всі його численні бренди продаватимуть лише електромобілі. 

 Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Opel Astra EV 2023 року:
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel
Фотограф: Opel

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest