У Польщі презентували нову марку електромобілів

Автор: Редакція | 30 Лип, 2020
Електромобіль Izera ( хетчбек та кросовер)

Компанія ElectroMobility Poland представила одразу дві моделі нової марки Izera, які почнуть випускати 2023 року.

У Польщі несподівано презентували нову автомобільну марку, яка стане випускати електричні машини. Бренд отримав назву Izera на честь Єзерських гір.

Виробником Izera стане компанія ElectroMobility Poland, яка контролюється державою. Її власниками на рівних частках є також місцеві енергетичні компанії PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA і Tauron Polska Energia SA.




Поки представлені дві моделі: хетчбек і кросовер (дивіться у фотогалереї нижче). Їхні власні імена не відомі, на сайті виробника лише розкриваються деякі характеристики. Так, розгін до 100 км/год займе менше восьми секунд, а запас ходу за циклом WLTP досягає 400 кілометрів.

Такі показники не можна назвати рекордними, однак виробник стверджує, що Izera і не прагне до конкуренції з преміальними марками, а буде випускати автомобілі, доступні простим польським покупцям.

У компанії обіцяють підготувати варіанти купівлі та володіння електромобілями, при яких місячні виплати будуть рівні або менші аналогічних витрат на машини з двигуном внутрішнього згоряння.




Серійне виробництво електромобілів Izera стартує у 2023 році. Це будуть перші з початку 2000-х років легкові автомобілі незалежної польської марки. При цьому в Польщі зараз діє безліч іноземних автомобільних заводів, які забезпечують країні 7% ВВП.

Раніше у Білорусі почали збирати компактний паркетник Changan, а у Туреччині створили свою марку для електрокросовера.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: InsideEVs

Галерея електромобіля Izera:
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera
Фотограф: Izera

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest