Porsche 962 розбили вщент на трасі Спа-Франкоршам

Автор: Редакція | 22 Жов, 2021
Porsche 962 аварія Spa

Унікальний Porsche 962 C був повністю зруйнований під час трекових днів на бельгійській трасі Спа-Франкоршам.

У мережі з’явилися кадри, як Porsche 962 C врізався в бар’єр на знаменитій трасі Спа-Франкоршам. На щастя, водій не отримав серйозних травм, хоча автомобілю дісталось більше.

В описі відео зазначено, що це той самий автомобіль, збіркою якою займалась компанія Steinmann Motorsport. На їхньому сайті також зазначено, що автомобіль був побудований у співпраці із Гюнтером Тіле, який на той час був головним механіком Team Porsche Kremer. Спорткар був створений на новому шасі з Америки, але запчастини отримав із Німеччини.

Аварія сталася після останньої шикани на виїзді на пряму старт-фініш, й тому швидкість автомобіля була значною меншою, ніж це могло бути у найвідомішому (й небезпечному) повороті на траси – Eau Rouge.

Один дописувач, котрий представився Вейном Р. Демпсі з компанії Dempsey Motorsports, припустив, що вартість ремонту такого автомобіля може коштувати «200–250 тисяч доларів США або більше». Тож можливо краще зібрати нову машину, адже ця немає жодної історичної цінності, бо не брала участі в гонках.

«На жаль, кожну гайку та болт потрібно буде видалити з цього, а шасі відправити в майстерню для розбирання та ремонту, – написав Демпсі. – З огляду на очевидну відсутність історії перегонів, можливо, було б економніше зробити нове шасі».




Тим не менш у описі відео сказано, що ціна цього автомобіля складає 1,2 мільйона доларів й це було б правдою, якби цей Porsche 962 перемагав у гонках.

Так наприклад модель 1990 року, яка брала участь у змаганнях Brun Motorsport, була продана за 1 595 000 доларів США в 2018 року, а цього року дуже схожий автомобіль продали за 1 049 621 доларів США.

Раніше хот-хетч Toyota GR Yaris розбили на треку поблизу Таллінна, а суперкар Ferrari 458 зазнав нищівної аварії на іспанському треку Харама.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: CarsCoops


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest