Рейтинги найбільш та найменш «битих» автомобілів у Європі

Автор: Редакція | 28 Лип, 2021
Nissan X-Trail 2021 року, краш-тест

Найбільш та найменш пошкоджувані європейські автомобілі визначені у рейтингах.

Однією з найважливіших цілей при розгляді питання щодо придбання вживаного автомобіля є з’ясування того, чи потрапляв він в аварію. Після пошкодження кузова автомобіля його жорсткість послаблюється, що робить подальші аварії більш небезпечними та шкідливими для машини та її пасажирів. Лише маленький відсоток водіїв вкладає гроші в належний ремонт кузова після аварії. Найчастіше ремонт є дешевим та неякісним, єдина мета якого – продаж автомобіля.

Ймовірність придбання машини, яка потрапила в аварію, залежить від марки та моделі автомобіля. Хоча більшість водіїв шукають сучасні та надійні транспортні засоби, молодші та менш досвідчені водії часто орієнтуються на потужність, спортивність та загальний імідж автомобіля, а не на активні та пасивні функції безпеки.

Методологія дослідження

Nissan X-Trail 2021 року, краш-тест
Фото з краш-тесту Nissan X-Trail 2021 року

Джерело даних: Дослідження базується на звітах про історію автомобілів, створених клієнтами за допомогою платформи carVertical. Платформа надає дані з історії автомобіля, використовуючи реєстраційні номери VIN, які розкривають інформацію про кожну аварію, в яку потрапив транспортний засіб, будь-які пошкоджені деталі, і скільки коштував будь-який ремонт, а також багато чого іншого.

Період дослідження: з червня 2020 року по червень 2021 року.

Зразок даних: Проаналізовано майже 1 млн звітів про історію автомобілів.

Включені країни: Польща, Румунія, Угорщина, Чехія, Болгарія, Хорватія, Сербія, Словаччина, Словенія, Росія, Білорусь, Франція, Литва, Україна, Латвія, Італія, Німеччина.

ТОП 5 найбільш ушкоджуваних автомобілів

ТОП 5 найбільш ушкоджуваних автомобілів

У таблиці вище наведено п’ять марок європейських автомобілів, які, як повідомляється у звітах carVertical, мають найбільший ризик пошкодження. Зверніть увагу на найбільш часто ушкоджувані моделі; всі машини мають різні характеристики і популярні серед різних типів водіїв.

Як показує дослідження, Lexus займає перше місце. Автомобілі цієї марки надійні, але потужні, тому водії часто завищують свої навички водіння, що може закінчитися катастрофою. Те саме стосується автомобілів з марками Jaguar та BMW. Наприклад, спортивний BMW 3-ї серії та Jaguar XF – відносно дешеві машини для свого типу, але для деяких вони занадто маневрені.

Subaru посідає друге місце, демонструючи, що навіть повнопривідні системи не завжди можуть захистити від складних ситуацій. Ті, хто купує Subaru, зазвичай кочують за містом. Їх складні системи повного приводу (AWD) здатні впоратися практично з будь-якими проблемами, але коли лісові або сільські дороги раптом виявляють ожеледицю або бруд, навіть на безпечній швидкості, ви не завжди можете зупинитися досить швидко.

А ще є Dacia – одна з найдешевших марок автомобілів у світі. Під цим брендом виробляються мінімалістичні машини для тих, хто приділяє пріоритетну увагу своєму бюджету. Через доступність, Dacia часто використовують як “робочих коней”, тому нещасні випадки можуть трапитись через відсутність належного догляду.

ТОП 5 найменш ушкоджуваних автомобілів

ТОП 5 найменш ушкоджуваних автомобілів

У наведеній вище таблиці представлено п’ять марок європейських автомобілів, які, згідно звітів carVertical, мають найменші шанси бути пошкодженими. Вражає те, що навіть тут відсотки відносно високі; не існує брендів автомобілів з меншим відсотком, оскільки навіть там, де є лише один винуватець дорожньо-транспортної пригоди, найчастіше задіяно декілька транспортних засобів.

Ці результати показують, що привабливість марки та характеристики автомобіля впливають на ймовірність потрапити в аварію. Наприклад, Fiat виробляє лише компактні машини. Марки Citroen та Peugeot в основному пропонують недорогі автомобілі з двигунами потужністю близько 74-110 кВт. Такі характеристики рідко задовольняють потреби тих, хто прагне до більш швидкого прискорення і перевищення обмежень швидкості.

10 країн з найбільшим відсотком пошкоджених автомобілів

10 країн з найбільшим відсотком пошкоджених автомобілів

Під час дослідження carVertical аналізував звіти про історію автомобілів з різних європейських країн. Результати, наведені у таблиці вище, демонструють, у яких країнах відсоток пошкоджених автомобілів є найвищим.

Ця варіація, ймовірно, є результатом різних звичок водіїв та економічних рівнів країн. Ті, хто живе у країнах з більш високим валовим внутрішнім продуктом (ВВП), можуть в середньому дозволити собі більш нові транспортні засоби. А коли справа стосується тих країн Європи, де заробітна плата нижча, то, швидше за все, дешевші, а іноді і пошкоджені машини будуть ввозитися із-за кордону.

Звички та потреби водіїв також впливають на ці статистичні дані. Однак попередні дослідження цього питання були обмеженими. Це пов’язано з тим, що деякі ринки не мають онлайн-даних, а це означає, що страхові компанії володіють дуже малою кількістю цифрової інформації про пошкодження автомобілів та характеристики пасажирів.

Висновок

У наш час дорожньо-транспортні пригоди є великою проблемою, яка дедалі стає все більше серйознішою. Текстові повідомлення, дзвінки, їжа, пиття води – водії виконують все більше та більше обсягів різноманітної діяльності, які рано чи пізно призводять до дорожньо-транспортних пригод. Більше того, двигуни стають дедалі потужнішими, а людство знаходиться майже на межі своїх багатозадачних можливостей під час руху.

Правильно відремонтувати автомобіль після аварії найчастіше буває дуже дорого, тому не кожен може собі це дозволити. Потрібно відновити початкову жорсткість кузова, замінити подушки безпеки тощо. Багато водіїв знаходять більш дешевші та менш безпечні варіанти. Ось чому сьогодні на дорогах спостерігається збільшення кількості небезпечних вживаних автомобілів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest