Renault представила літаючий дрон AIR4

Автор: Редакція | 26 Лис, 2021
Renault AIR4

Французька марка Renault та компанія TheArsenale показали літаючий безпілотник AIR4, в якому можна розгледіти відроджену модель 4.

Renault об’єдналася з дизайнерською фірмою TheArsenale з Маямі, щоб створити літаючий безпілотник з електричним приводом під назвою AIR4, перші офіційні тізери якого з’явились раніше.

Ідея концепту AIR4 полягає в тому, щоб продемонструвати, як ікону бренду можна було б переосмислити через 50-60 років, і, хоча її повне відродження ще не підтверджено, це точно натяк на майбутній дорожній Renault 4, котрий має бути маленькою, бюджетною та електричною моделлю за кілька років.

«AIR4 — це символ незалежності та свободи, який народився з усвідомлення того, що трафік посилюється, життя зупиняється, а світ над нами нічим не перешкоджає, — стверджує Renault. — AIR4 вважає повітря новою дорогою у майбутнє».

Про Renault AIR4

Renault AIR4

Кузов, який має схожі лінії з оригінальним автомобілем 1961 року випуску, повністю виготовлений з вуглецевого волокна. Renault стверджує, що були потрібні «години розрахунків та випробувань», щоб забезпечити достатню жорсткість кузова, аби впоратися з тягою та підйомною силою, створюваною дроном.

Дволопатевий гвинт розташований у кожному кутку автомобіля, як у звичайного бортового дрона, і немає коліс. Він живиться від літій-полімерних батарей ємністю 22 000 ампер-год, що виділяють 90 000 мАг, хоча напруга не вказана. Загальна тяга становить 95 кг на гвинт.

Шасі автомобіля знаходиться посередині рам пропелерів дрона. Водій може отримати доступ до автомобіля, піднявши вгору корпус автомобіля, який закріплений на петлях спереду. Інтер’єр описується як «утилітарний», але ще не розкритий.




Renault стверджує, що концепт AIR4 має горизонтальну максимальну швидкість 93 км/год, здатний літати на висоті до 700 м і має здатність нахилятися до 70 градусів під час польоту. Він може злітати зі швидкістю до 50 км/год, але зараз обмежений 15 км/год із міркувань безпеки. Також дрон може приземлитися зі швидкістю трохи менше 11 км/год.

Спроектований, сконструйований і виготовлений у Франції, AIR4 виставлятиметься до кінця року в музеї Atelier Renault в Парижі. У 2022 році його покажуть у Маямі, Нью-Йорку та Макао.

Renault 4 вважається одним із оригінальних «народних автомобілів», його продано у кількості вісім мільйонів у більш ніж 100 країнах за 30 років. Останній зразок автомобіля був випущений в кінці 1992 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Auto Express

Галерея Renault AIR4:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest