Renault може закрити бренд Alpine та програму Ф1

Автор: Роман Галімон | 26 Жов, 2019

Вперше за довгий час від компанії Renault пролунали думки про те, що програма Drive the Future, куди входять команда Ф1 та бренд Alpine, може бути закрита.

Програма команди Ф1 була запущена у 2017 році та включала як відродження команди Ф1, так й розширення заводських потужностей моторного підрозділу у Вірі. Те ж саме й стосувалось бренду Alpine, яку відродили у 2013 році, а у 2017 створили нове купе Alpine A110, що мало стати конкурентом для Audi TT, Porsche Cayman і Alfa Romeo 4C.

Проте за минулі роки ані команда Ф1 не досягла відчутних здобутків, ані Alpine не показала вагомого росту продажів.

Варто додати, що програму ініціював попередній бос концерну Renault-Nissan Карлос Гон, який був заарештований наприкінці минулого року в Японії а потім втратив свою посаду в компанії.

Читайте також:

Цього тижня тимчасова керуюча компанії Клотільда Дельбос провела конференцію з інвесторами, протягом якої говорила й про майбутнє команди Формули 1 та бренду Alpine.

«Я не розглядаю саме два цих активи, – запевнила Дельбос. – Але перегляд стратегії Drive the Future означає, що ми приділимо увагу всьому.

Це нормальний процес. Перегляд буде не поверхневим, ми запустимо глибоку перевірку програми, щоб прийняти до уваги поточний ринковий контекст і ситуацію в компанії. У якийсь момент розглянуто буде все. Це глибокий аналіз нашої стратегії та наших планів».

Враховуючи, що доходи компанії в третьому кварталі 2019 року впали на 1,6%, перегляд витрат може мати сенс, якщо виробнику доведеться думати про скорочення збитків.

Джерело: F1-Ukraine


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest