Rolls-Royce представив перший електрокар Spectre

Автор: Редакція | 18 Жов, 2022
Rolls-Royce Spectre 2023 року

Британський бренд Rolls-Royce презентував повністю електричне дводверне купе Spectre, яке зможе проїхати на одному заряді понад 500 кілометрів.

Хоча Rolls-Royce Spectre був готовий цього літа лише на 40%, виробник зміг підготувати та презентувати модель вже тепер. Попри те, що залишились низка істотних неоприлюднених деталей, до старту продажів в останньому кварталі 2023-го ще є час.

Виробник називає «Спектр» першим у світі ультралюксовим електричним суперкупе – а також ідейним спадкоємцем дводверного Phantom, який, на відміну від седана, так і не пережив зміни поколінь.

Дизайн

Rolls-Royce Spectre 2023 року

З точки дизайну батарейна новинка не надто відрізняється від актуальних бензинових моделей, та й побудована вона на тій самій «Архітектурі розкоші» – так у компанії називають фірмову алюмінієву раму.

При цьому в Spectre все ж таки є ряд унікальних особливостей. Наприклад – особливо вузька головна оптика і найширша в історії бренду решітка радіатора з підсвічуванням з 22 світлодіодів.

Rolls-Royce Spectre 2023 року

Над останньою височить спеціальна версія фігурки «Дух екстазу», розроблена спеціально для електромобілів та оптимізована з погляду аеродинаміки. Вона, серед іншого, допомогла досягти рекордного для марки коефіцієнта лобового опору – лише 0,25.

Серед незвичайних фішок інтер’єру – опція Starlight Doors (підсвічування дверей, зроблене за аналогією із «зоряним небом» на стелі та складається з 4796 діодів), передні сидіння та встановлений перед переднім пасажиром екран.

Під капотом

Rolls-Royce Spectre 2023 року

За попередніми даними (інших поки немає), віддача силової установки Rolls-Royce Spectre становитиме 585 к.с. та 900 Нм. Першу «сотню» електромобіль набиратиме за 4,5 секунди, а запас ходу на одному заряді складе 520 км за циклом WLTP або 418 км за більш строгою методикою EPA.

У плані цінового позиціонування Spectre розташується десь між Cullinan і Phantom – докладнішої інформації у відкритому доступі поки немає, хоча заявки вже приймаються. При цьому відомо, що до кінця поточного десятиліття Rolls-Royce має намір повністю перейти на виробництво електрокарів.

Цікаво, що позаминулого року Rolls-Royce презентував нове покоління седана Ghost, в той час як деякі ентузіасти перероблювали класичні Rolls-Royce на електричні.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Rolls-Royce Spectre 2023 року:
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce
Фотограф: Rolls-Royce

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest