Skoda анонсувала Fabia Monte Carlo

Автор: Редакція | 02 Лют, 2022
Skoda Fabia Monte Carlo 2022 року

Чеська марка Skoda розповсюдила анонс комплектації хетчбека Fabia Monte Carlo, яка з’явиться 2022 року.

Skoda представила Fabia четвертого покоління ще в травні 2021 року, і тепер вона готується доповнити модельний ряд суперміні, анонсувавши рівень флагманської комплектації. Не враховуючи версію RS, комплектація Monte Carlo стане вершиною асортименту, коли надійде в продаж пізніше цього року в Європі.

Як й для інших версій чеського хетчбека, по суті, це буде лише косметичний пакет.

Про дизайн

Skoda Fabia Monte Carlo 2022 року
Skoda Fabia Monte Carlo 2022 року

Наразі, на ескізах зображений компактний хетчбек із двоколірним зовнішнім виглядом завдяки поєднанню переважно червоного кузова з чорним дахом. Бічні дзеркала також мають темний колір, і те ж саме можна сказати про фірмову решітку радіатора та передню стійку.

Складається враження, що Fabia Monte Carlo має тоновані фари та задні ліхтарі разом із чорними передніми та задніми «фартухами».

Інші видимі зміни включають великі колеса, ймовірно, розміром 18 дюймів, оскільки Skoda вже пропонує цей розмір для менших версій Fabia, але ще більший набір легкосплавних дисків буде зайвим.

Skoda Fabia Monte Carlo 2022 року
Салон Skoda Fabia Monte Carlo 2022 року

Інтер’єр також отримає червоно-чорну тематику, демонструючи спеціальну графіку Monte Carlo на сенсорному екрані, декоративні карбонові накладки та спортивні сидіння.

Під капотом

Skoda Fabia 2021 року
Двигун Skoda Fabia 2021 року

Важіль коробки передач зображений від шестиступеневої «механіки», а це означає, що буде запропоновано трициліндровий двигун 1.0 TSI.

Проте, потужніший чотирициліндровий 1,5-літровий агрегат теж може бути доступним, оскільки Monte Carlo буде служити спрощеною від RS версією.

Крім візуальних оновлень, Skoda могла б повозитися з підвіскою і трохи наблизити Fabia до дороги, але це вимагатиме змін обладнання. Подібно до Rapid та Kamiq, доступних у комплектації Monte Carlo, еквівалент Fabia повинен похвалитися щедрим переліком стандартного обладнання.

Останнє покоління Fabia й без того стало дорожчим за попереднє, і само собою зрозуміло, що Monte Carlo буде мати значну ціну. За оцінками Motor1, хетчбек може коштувати як базова Octavia у мінімальній комплектації, адже варіант «Фабії» із 1.5 TSI буде доступний лише з DSG, а отже за ціною понад 20 000 євро (тобто навіть дорожче VW Polo R-Line).

В Україні найдоступніша версія Skoda Fabia Active коштує від 434 490 грн (13 524 євро) й пропонується лише з 1,0-літровим двигуном на 80 к.с. та 5-ступеневою механікою. Топова ж комплектація Style має ціну від 497 244 грн (15 477 євро).

Базова комплектація Skoda Octavia Active пропонується від 621 156 грн (19 334 євро) й з нею можна отримати 1,4-літровий мотор на 150 к.с. й 6-ступеневу механіку. До речі, Motorcar писав про тест-драйв останнього покоління «Октавії».

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest