Skoda анонсувала Fabia наступного покоління у 2021 році

Автор: Роман Галімон | 26 Вер, 2020
Skoda Fabia 2018 року

У чеській компанії Skoda оголосили, що готують оновлений компактний хетчбек Fabia.

Нещодавно колишній керівник VW Group у Південній Африці Томас Шефер замінив Бернхарда Майєра на посаді генерального директора чеського бренду зі штаб-квартирою в Младі-Болеславі.

Тепер медіа-сайт компанії опублікував інтерв’ю з найголовнішою людиною у Skoda, в якому запитав його про напрямки, якими бренд рухатиметься вперед.




Томас Шефер заявив, що буде дотримуватися Стратегії-2025 свого попередника, та пообіцяв реалізувати власні ідеї, які виведуть надзвичайно успішний бренд «на новий рівень». Далі він уточнив, що план полягає в тому, щоб піти за корейськими, японськими та французькими виробниками, та зайняти більше сегментів базового рівня, намагаючись розширити базу клієнтів.

При цьому Шефер згадав про Fabia, оголосивши, що модель наступного покоління з’явиться на ринку в 2021 році. Він не вдавався в жодні подробиці, сказавши лише, що це буде «чудовий автомобіль» й очікування щодо оновленого суперміні є високими.

За припущеннями, субкомпактний хетчбек перейде на платформу MQB A0, яка послужила основою для його сестринських моделей, VW Polo та SEAT Ibiza, разом із вишуканішою Audi A1.




Знаючи, яку архітектуру він буде використовувати, можна очікувати лише трициліндрові бензинові двигуни, оскільки Fabia навряд чи отримає 2,0 TSI Polo GTI з топової комплектації A1. Дизельний двигун для європейського сегменту B теж не має особливого сенсу, особливо з урахуванням жорсткіших норм викидів та тим, що бензинові агрегати зараз ефективніші, ніж будь-коли.

Отже це можуть бути атмосферні 1,0-літрові двигуни з турбонаддувом, підключені до п’яти- та шестиступеневої механічної коробки передач та семиступеневої автоматичної коробки передач з подвійним зчепленням залежно від силової установки.

Помірна гібридна технологія може теж з’явитись на Fabia після аналогічного дебюту на новій Octavia наприкінці минулого року. Це призведе до подальшого скорочення викидів та споживання палива на догоду європейським регуляторам.




Відповідно до принципів роботи компанії, Fabia наступного покоління має стати більшою та просторішою за аналоги VAG, оскільки Skoda – це завжди про практичність за досяжною ціною. Буде цікаво подивитися, чи з’явиться на її основі універсал нового покоління, враховуючи, що зараз є кросовер Kamiq. Є сподівання, що модель із довгим дахом виживе, тим більше, що SEAT продовжив існування Ibiza ST, а Renault зробила те саме з Clio Estate.

Суттєво оновлена «Фабія» повинна стати конкурентом для своїх аналогів із Німеччини та Іспанії, хоча не настільки, адже розрив у цінах зменшується останніми роками. При цьому, може також з’явитися й версія RS, адже її чекали ще два роки тому, але поки цього не сталось.

До речі, про тест-драйв актуальної версії Skoda Fabia можна прочитати в нашому матеріалі, а нещодавно Skoda представила перший електричний кросовер Enyaq iV.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Skoda Fabia Combi Scoutline 2018 року:
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest