Skoda підготувала 245-сильну Octavia RS для поліції Британії

Автор: Редакція | 22 Лис, 2020
Skoda Octavia RS поліція Британія

Чеська марка Skoda створила спеціальний заряджений ліфтбек на базі Octavia RS на замовлення британської поліції.

Поліція Великої Британії вже не вперше обирає моделі під брендом Skoda: в автопарку вже присутні кросовери Kodiaq, компактні хетчбеки Scala і навіть престижні Superb із броньованим кузовом. Тепер правоохоронці випробують нову «Октавію» в швидкісному виконанні RS, перероблену виробником в рамках програми Blue Light («Блакитне світло»).




Повідомляється, що «заряджений» ліфтбек рясно забезпечать спецсигналами – крім звичної «люстри» на даху, патрульна Octavia RS отримає маячки, приховані за решіткою радіатора, вітровим і заднім склом, а на додачу – тритональну сирену. Кузов вкриють фірмовою «шаховою» лівреєю британської поліції, яку називають Battenburg.

Хоча модель фактично має досить скромні доробки, Skoda готова на вимогу замовника доповнити службові машини різних спецобладнанням. Так, чеська компанія має досвід в установці на патрульні автомобілі камер із автоматичним розпізнаванням номерних знаків або, наприклад, із кондиціонерами для відсіків з поліцейськими собаками.

Втім, особливих здібностей від поліцейської «Октавії» й не вимагається, адже, за інформацією Motor1, основна роль ліфтбека – засіб швидкого реагування. Враховуючи, що на службу відправлять бензиновий варіант RS, оснащений дволітровим турбомотором на 245 сил і семиступеневим роботом DSG, розгін до сотні займе 6,7 с, а цього достатньо для поставлених завдань.




При цьому, оснащення службової Octavia RS теж достатнє для комфорту: поліцейські отримають віртуальні прилади, великий 10-дюймовий дисплей мультимедіа, підігрів сидінь, передній і задній парктроніки, адаптивний круїз-контроль, світлодіодні матричні фари.

Якщо досвід використання спортивної «Октавії» виявиться позитивним, британська поліція, не виключено, поповнить автопарк й іншими варіантами RS. Крім бензинової модифікації, в «гарячій» лінійці також є дизельна (200 к.с.) і гібридна (245 к.с.) версії, а також машини з механічною коробкою передач і повним приводом.

Раніше стало відомо, що Skoda Octavia стала «Автомобілем року» за версію британського видання, а у серпні нове покоління надійшло у продаж в Україні.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Skoda Octavia RS iV 2020 року:
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest