Suzuki та Daihatsu приєднались до Toyota

Автор: Редакція | 22 Лип, 2021
Suzuki Daihatsu Toyota альянс

Японські виробники Suzuki та Daihatsu приєдналися до комерційного альянсу з виробництва електромобілів, який очолює Toyota.

Два автовиробники Suzuki та Daihatsu підтвердили у своїй заяві, що кожен із них придбає 10-відсотковий пакет акцій спільного підприємства, такий самий, який вже мають Isuzu Motors та Hino Motors. Toyota володіє рештою 60 відсотків підприємства.




«Коли Suzuki та Daihatsu приєднаються до проекту та працюватимуть разом, ми зможемо розширити коло співпраці не лише для комерційних автомобілів, але й для міні-автомобілів, – заявив президент Toyota Акіо Тойода. – Завдяки цьому розширенню, я вірю, що ми зможемо зробити крок ближче до кращого мобільного суспільства».

Спільне підприємство, яке отримало назву Commercial Japan Partnership (CJP), було створене у квітні 2021 року та має три основні цілі, серед яких підвищення ефективності логістики шляхом створення інфраструктури технологій, яка пов’язує логістику вантажівок із малими комерційними автомобілями, розширення використання передових технологій безпеки на комерційних та малих транспортних засобах та співпраця щодо використання технологій для електрифікації доступних високоякісних міні-автомобілів.

Партнерство має призвести до збільшення використання гібридних та повністю електричних силових агрегатів у сегментах малих та комерційних автомобілів, на яких спеціалізуються Daihatsu та Suzuki.




«Наша місія – вивести на ринок малі транспортні засоби, які будуть доступними за ціною та сприятимуть вуглецевій нейтральності, й залишаться невід’ємною частиною життя наших клієнтів, – сказав президент Suzuki Тосіхіро Сузукі. – Однак виконати цю місію самостійно було б дуже складно. Все суспільство має працювати над досягненням однієї мети для її звершення. Daihatsu почувався так само, і ми обговорювали, що ми можемо зробити разом. Під час таких операцій Toyota звернулася до нас і запропонувала працювати разом, щоб підтримувати життєві шляхи Японії. Оскільки філософія та мета CJP перегукується з нами, ми вирішили долучитися до проекту».

Раніше завдяки співпраці японських виробників Toyota RAV4 перетворили на Suzuki Across, а універсал Toyota Corolla став Suzuki Swace.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Carscoops


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest