Tesla на «Автопілоті» була зупинена поліцією

Автор: Редакція | 19 Вер, 2021
Tesla Model 3 2018 року

Поліція зупинила електричний автомобіль Tesla, який їхав самостійно у безпілотному режимі «Autopilot», а водійку, за попередньою інформацією, спала.

Відео показує нещодавній інцидент, коли Каліфорнійського шосейний патруль зупинив  автомобіль Tesla (Model 3 або Model Y), який, як повідомляється, їхав у режимі «Autopilot», а водійка перебувала у стані алкогольного сп’яніння.




Телеканал ABC7 також зазначив, що до цього автомобіль привернув до себе увагу, коли врізався у придорожню стіну і продовжив рух до невідомого пункту призначення.

Поліція пригальмувала автомобіль і змусила його зупинитися, що відбулось навіть простіше, ніж іноді буває, коли водії в такому ж стані намагаються втекти від поліції. У майбутньому ж правоохоронні органи можуть запросити доступ у Tesla, аби зупиняти конкретну машину в разі надзвичайної ситуації.

«Підозрювану взяли під варту після того, як її автомобіль Tesla, який, за попередніми даними, перебував на автопілоті. Машину зупинили на шляхопроводі автостради в районі Глендейл увечері в четвер» – сказано в заяві поліції.

Також у релізі сказано: «Згідно з журналом інцидентів Каліфорнійського шосейного патруля, транспортний засіб врізався у придорожню стіну незабаром після 23:00 і продовжував їхати, оскільки водій попередньо був без свідомості».




У цьому випадку важко звинувачувати систему допомоги «Autopilot» від Tesla. Насправді, автовиробник навіть зазначає, що автомобіль без постійного контролю водія так чи інакше може розбитися.

Тим не менш, це вже не перший випадок, коли поліція намагається зупинити автомобілі, котрі рухаються швидкісними магістралями, в той час як водії сплять або не стежать за дорогою.

При цьому, останнім часом виникли чимало аварій з автомобілями Tesla, й державні органи вже розслідують ці інциденти на предмет використання водіями системи Autopilot.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: InsideEVs


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest