Tesla Model X потрапила у летальну аварію

Автор: Редакція | 13 Гру, 2020
Tesla Model X летальна аварія Корея

Електричний автомобіль Tesla Model X потрапив у смертельну аварію, під час якої машина загорілась.

Поліція Південної Кореї розслідує аварію електромобіля компанії Tesla після того, як електрокар вийшов з-під контролю і врізався у стіну, внаслідок чого загинув пасажир та ще двоє людей постраждали.




За припущеннями, Model X неконтрольовано набрала швидкість, влетіла у стіну та загорілася на стоянці житлового будинку в Сеулі пізно в середу. За повідомленням поліції, на гасіння пожежі пішло близько години.

Як повідомляє місцеве видання yna.co.kr, пасажиром був 60-річний власник. Він був доставлений в лікарню, але не переніс серйозність отриманих травм. 59-річний водій та 43-річна пасажирка теж доставлені до лікарні.

Судово-медичне агентство місцевої поліції розслідує обставини, аби встановити причини аварії. Проте однієї з причин може бути застосування автопілоту для виїзду з парковки.

Удар був настільки сильний, що для відкриття дверей знадобились спеціальне обладнання рятувальників.

На разі, компанія Tesla жодним чином не прокоментувала подію.

Як повідомляє Reuters, у січні Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) заявило, що розгляне петицію, в якій агентство просять офіційно розслідувати та відкликати 500 000 автомобілів Tesla за повідомленнями про раптове та ненавмисне прискорення.

Петиція охоплює 2012 – 2019 модельні роки Tesla Model S, 2016 – 2019 роки для Tesla Model X та 2018 – 2019 року Tesla Model 3.




Не зважаючи на це, попит на автомобілі Tesla зростає й, зокрема, у Південній Кореї. Так, за даними Інституту даних CarIsYou, у 2020 році (до листопада) компанія Tesla продала в країні 11 601 машин, що значно більше порівняно з минулим роком – 2430 електрокарів.

Американський виробник електромобілів також перебуває під розслідуванням міністерства транспорту Південної Кореї щодо функцій автопілота, про що міністерство повідомило на початку цього року.

Нещодавно компанію Tesla також зобов’язали в Китаї відкликати 48 442 одиниць електрокарів Model S та Model X через проблеми з підвіскою.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest