Черга на новий Toyota Land Cruiser розтягнулась до чотирьох років

Автор: Редакція | 09 Вер, 2021
Toyota Land Cruiser 2022 року

Новий позашляховик Toyota Land Cruiser користується чималим попитом, а за відсутності необхідних деталей черга на модель може на чотири роки.

Нове покоління статусного позашляховика Toyota Land Cruiser не дає спокою лояльним покупцям, але світова криза з виробництва чіпів змушує автовиробників зупиняти конвеєри.

За припущеннями австралійського видання Cars Guide, японському бренду може знадобитися чотири роки, аби задовольнити поточний попит на деякі комплектації.




Стверджується, що Toyota вже зібрала 20 000 замовлень на Land Cruiser, починаючи від старту їхнього приймання 2 серпня. При цьому, наприклад у Японії близько 90 відсотків покупців обирають комплектації ZX та GR Sport, а ці версії виготовляються найдовше.

Погіршує ситуацію й те, що Toyota не збирає Land Cruiser частину серпня та більшу частину вересня через відсутність запчастин. Це впливає на доступність моделі у всьому світі, а не тільки в Японії. Наприклад, Австралія лише отримує демонстраційні автомобілі для дилерів, а екземпляри для продажу клієнтам надходять із великим запізненням.

Один рік точно

Toyota Land Cruiser 2022 року

Це не перші припущення, що Land Cruiser зібрав багато замовлень. У серпні Toyota повідомила, що конвеєри вже завантажені на перші 12 місяців виробництва. Навіть у той час кожен, хто купував новий Land Cruiser, мав чекати щонайменше рік, щоб отримати автомобіль.

Й це при тому, що Land Cruiser не продаватиметься у США, адже Північна Америка отримає розкішніший Lexus LX, який їздитиме на тій же платформі. Проте через дефіцит чіпів, за припущеннями, автовиробник також може відкласти прем’єру новинки до 2022 року.




Очікується, що новий Lexus LX буде доступний у версії 750h, в якій використовуватимуть гібридний 3,5-літровий V6 із подвійним турбонаддувом, що видаватиме 480 кінських сил (358 кіловат) та крутний момент 871 Ньютон-метрів. Базовою ж версією стане LX 600 із негібридною версією 3,5-літрового V6 з двома турбінами потужністю 409 к.с. (305 кВт) та 650 Нм.

До речі, задовольнити попит аж ніяк не допомагають аварії нового Toyota Land Cruiser, який вже встигли розбити кілька разів у перший місяць продажів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Toyota Land Cruiser 2022 року:
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest