Volkswagen Golf стане електричним у дев’ятому поколінні

Автор: Редакція | 20 Лис, 2022

Популярний хетчбек Volkswagen Golf може стати повністю електричним у дев’ятому поколінні моделі.

У керівництві німецької марки Volkswagen вважають, що електричний Golf зможе співіснувати із моделлю ID.3. 

Бос Volkswagen Томас Шафер заявив, що марка не буде позбавлятись ім’я Golf, і натомість модель може стати частиною лінійки електромобілів. Поточне восьме покоління “Гольфа” має завершитись близько 2027-2028 років. 

При цьому може відбутись об’єднання назв у ID.Golf, оскільки це ім’я вже добре відоме покупцям і також пов’язане з електричними “Фольксванегами”. 

“Є зв’язок між VW та ID, і не потрібно скасувати ID, – сказав Шафер для Autocar на автосалоні в Лос-Анджелесі. – У нас є знакові торгові марки, Golf та GTI. Було б божевільно дозволити їм померти і піти. Ми будемо дотримуватися логіки ID, але знакові моделі носитимуть назву». 

Він вказав на приклад Volkswagen ID.Buzz, який вже носив ім’я, і що моделі ID не завжди повинні мати номер за ними (наприклад, ID 3, ID 4 тощо). З цією метою VW “може мати ID.Golf”. 

Він додав: “Ми не відпустимо назву Golf, ні в якому разі”. 

Шафер дав зрозуміти, що Golf не буде заміною для Volkswagen ID.3, і що дві моделі вважалися окремими автомобілями за розміром та позиціонуванням. На запитання, чи є місце для обох, Шафер сказав “так”. Він додав: “ID.3 ніколи не був наступником Golf, це Golf Plus”. 

Наведені коментарі пояснюють можливе майбутнє для “Гольфа”, де він може розмістись між ще непредставленим ID.2 City та ID.3. При цьому Golf може першим отримати нову платформу SSP, яка замінить теперішню архітектуру електрокарів MEB найближчими роками. 

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.  

Джерело: Autocar


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest