Volkswagen навряд повернеться на росію

Автор: Редакція | 17 Бер, 2022

Німецький виробник Volkswagen навряд чи повернеться на російський ринок, попри мільярди інвестицій вкладених у виробництво.

Volkswagen став одним із міжнародних виробників, які оголосили про призупинення виробництва на росії з формулюванням «до подальшого повідомлення».

Проте й в подальшому відновлення виробництва навряд чи можливе.

Як зазначає видання DW, існує щонайменше шість причин, чому Volkswagen може відмовитись від російського конвеєра.

По-перше, нещодавно генеральний директор Volkswagen Герберт Діс підтвердив, що автобудівна група сфокусується на китайському ринку, й згортання активностей на росії цілком можливе.

По-друге, керівництву VW буде важко пояснити своїм робітникам, акціонерам, потенційним покупцям у багатьох країнах світу та громадськості будь-які причини відновлення виробництва на росії.

По-третє, враховуючи початок економічної кризи на росії, населення навряд чи буде спроможнім платити за нові німецькі автомобілі. Тим більше, що через зростання цін на імпортні деталі, такі машини коштуватимуть більше.

Вчетверте, за наявних валютних обмежень, Volkswagen просто не зможе виводити отриманий дохід із країни-агресора.

По-п’яте, через санкції й обмеження експорту постачати комплектуючі та запчастини до заводів у Калузі та Нижньому Новгороді теж буде неможливим.

Й останньою причиною може стати те, що Volkswagen вже повністю сфокусувався на електромобілях, й вкладати знову інвестиції у завод, де випускатимуть машини із ДВЗ може бути не доцільним.

Більш того, попри те що Volkswagen за весь час інвестував у свій російські заводи майже 2 мільярди євро, їхня балансова вартість складає вже 0,5 відсотка.

Також варто зазначити, що у 2021 році на російських виробництвах VW було випущено 170 тисяч автомобілів. Але за цей час Група виготовила у світі понад 8,2 мільйона автомобілів. Таким чином, доля російського конвеєра становить 0,2 відсотки.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest