Виробництво Ford Fiesta призупинять до 25 квітня

Автор: Редакція | 04 Кві, 2022
Ford Fiesta 2022 року

Ford зупинить виробництво в місті Кельні на цьому тижні через можливу нестачу джгутів з України.

Виробництво Ford Fiesta на заводі автовиробника в Кельні може бути призупинено до 25 квітня. Цей крок є відповіддю на порушення ланцюга поставок, повідомила речниця Ford для видання Automotive News Europe.

Минулого тижня робітники заводу працювали за скороченим графіком, який триватиме до Великодня. Як зазначає виробник, після Великодня виробництво буде зупинено на заплановану раніше двотижневу паузу, тобто 25 квітня є ймовірною датою відновлення.

Й хоча Ford не розкрив причину тривалої зупинки виробництва, газета Bild повідомила, що у автовиробника виникають труднощі з закупівлею деяких компонентів, які, ймовірно, включають джгути кабелів, виготовлені в Україні.

Компанія Ford вже кілька разів призупиняла виробництво на заводі через нестачу напівпровідників з Азії, шо й досі теж залишається проблемою.

Електрифікація

Платформа Volkswagen MEB
Платформа Volkswagen MEB

Протягом наступних кількох років компанія інвестує 2 мільярди доларів у Кельні, щоб переобладнати завод на виробництво акумуляторних електромобілів на основі платформи MEB від Volkswagen Group.

Цього року розпочнеться виробництво нового середнього кросовера за технологією VW ID.4. Другий автомобіль, який, за словами Ford, буде «спортивним кросовером», також буде вироблятися в Кельні, починаючи з 2024 року. Очікується, що автомобіль також базуватиметься на платформі MEB.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest