Ford та Volkswagen разом випустять 8 мільйонів машин

Автор: Роман Галімон | 11 Чер, 2020

Компанії Ford та Volkswagen оголосили про свої плани з випуску машин, які будуть створені в рамках співпраці та спільного виробництва пікапів, комерційних фургонів та електромобілів.

Корпорації мають намір співпрацювати у виробництві трьох спільних автомобілів: міського фургону, пікапу та електромобілю.




Ford наразі працює над Ranger наступного покоління, і він буде основою наступного покоління VW Amarok, який з’явиться у 2022 році.

Вже наступного року з’являться два нових комерційних фургони на загальній основі. Менший міський фургон буде базуватися на останній моделі VW Caddy, тоді як однотонний вантажний фургон, швидше за все, візьме за основу Ford Transit.

Ford також планує побудувати електромобіль для Європи, використовуючи електричну платформу MEB, на якій Volkswagen готує лінійку моделей ID.




За даними компаній, планується випустити вісім мільйонів фургонів та пікапів протягом однієї генерації цих моделей.

Проте окремо Ford хоче ще будувати приблизно 500 000 електрокарів щороку. Минулого тижня Volkswagen уклав угоду з Argo AI на 2,6 мільярда доларів, і обидва автовиробники будуть працювати з компанією, яка планує реалізувати плани щодо своєї системи безпілотного водіння як для Європи, так й для США.

Цікаво, що компанії заявили, що залишаться конкурентами, а це означає, що наступне покоління Ford Ranger конкуруватиме безпосередньо проти наступного покоління VW Amarok, навіть незважаючи на те, що Ford розробить й побудує обидві моделі.




Тим не менш, угода повинна допомогти компаніям ефективніше використати наявні ресурси та заощадити грошові кошти.

«Це партнерство дасть можливість ефективно зменшити витрати на створення, що посприяє розширенню глобальних продажів електричного і комерційного транспорту, а ще зміцненню позицій обох корпорацій», – сказав генеральний директор VW Герберт Дісс.

Наприкінці цього року стало відомо, що Ford та VW також обговорили створення спільного позашляховика, а нещодавно Ford представив спецверсію Ranger для Європи.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest