Виробник акумуляторів Northvolt інвестує 200 млн доларів у польський завод

Автор: Редакція | 22 Лют, 2021
Завод Northvolt

Шведський виробник акумуляторів Northvolt заявив, що інвестує 200 мільйонів доларів у новий завод систем зберігання енергії у Гданську, Польща.

У заяві компанії зазначено, що об’єкт буде призначений для складання «передових, стійких систем зберігання енергії».




Нова фабрика площею 50 000 квадратних метрів буде створена у два етапи з початковою потужністю 5 гігаватт-годин та очікуваним початком виробництва у 2022 році.

«Забезпечення виробничих потужностей акумуляторних елементів у Європі є ключовим фактором для її промислового майбутнього, але не менш важливим є промисловий потенціал для інтеграції елементів у реальні рішення», – зазначив у заяві генеральний директор Northvolt Пітер Карлссон.

«Новий завод вироблятиме складні, стійкі системи зберігання енергії для підтримки трансформації європейської електромережі та її промисловості».




Компанія заявила, що новий завод, включаючи новий центр інженерних досліджень та розробок, створений спільно, створить 500 нових робочих місць в Гданському регіоні.

Минулого року повідомлялось, що польський завод акумуляторів LG Chem Wroclaw Energy розширить виробництво, в той час як Tesla представила власні акумулятори зі збільшеною ємністю.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Autonews Europe





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest