Дакар-2022, Етап 3: Родрігеш перемагає, Сандерленд втримує «абсолют»

Автор: Роман Галімон | 04 Січ, 2022
Жоакім Родрігеш

У вівторок гонщик Hero Жоакім Родрігеш здобув свою першу в історії перемогу на етапі ралі «Дакар», тоді як Сем Сандерленд з GasGas утримав загальне лідерство.

Саме Деніель Сандерс очолював більшість відрізків скороченого через зливу 155-кілометрового етапу 3  поблизу Аль-Кайсума, намагаючись відігратись від важкого етапу в понеділок, після якого він опустився з першого на третє в загальній класифікації.

Читайте також:

Тим не менш, австралійський гонщик програв майже чотири хвилини лідеру на останньому 35-кілометровому відрізку до фінішу, дозволивши Родрігешу вийти і здобути перемогу на етапі.

Це принесло першу перемогу на етапі португальському гонщику, а також першу для індійського виробника мотоциклів Hero.

Дворазовий переможець «Дакар» Тобі Прайс показав найкращий результат у 2022 році й відстав від Родрігеша на 1 хвилину 3 секунди на другій позиції заводського KTM.

Цьогорічний новачок Мейсон Кляйн показав ще один вражаючий виступ на BAS KTM, 20-річний гонщик фінішував лише на 1 хвилину 14 секунди на третьому місці і на одну позицію випередив найкращого з Husqvarna Скайдера Хоуза.

У підсумку Сандерс став п’ятим наприкінці етапу, за 2 хвилини 55 секунд позаду від часу Родрігеша, але він переміг найкращу Yamaha Ендрю Шорта, а також лідера Honda – переможця 2020 року Рікі Брабека.

Кевін Бенавідес (KTM) та Адрієн ван Беверен (Yamaha) були восьмим і дев’ятим відповідно, а переможець 2018 року Маттіас Валькнер замкнув десятку найкращих за KTM.

Загальний залік

Після перемоги на 2-му етапі в понеділок та повернення в боротьбу за загальну боротьбу, Хоан Барреда з Honda фінішував на 24-й позиції, програвши лідерам понад 10 хвилин.

Його суперник із GasGas Сандерленд проїхав трохи краще, програвши 7 хвилин 30 секунд на шляху до 17-го місця, але продовжує залишатися на першому місці в загальній таблиці лідерів лише на чотири секунди попереду від ван Беверена з Yamaha.

Валькнер тепер третій у загальній класифікації, лише на 1 хвилину 30 секунд відстаючи від свого колишнього партнера по команді KTM, Сандерленда, а Сандерс опустився на п’яте місце в рейтингу після Хоуза.

Лідер Sherco Лоренцо Санталіно продовжує займати місце в десятці найкращих на шостому місці, незважаючи на відносно посереднє досягнення на 20-му місці на етапі 3, попереду гонщиків Honda Пабло Квінтанільї та KTM Бенавідеса та Стефана Світка.

Незважаючи на перемогу Родрігеша, саме його партнер по команді Аарон Маре є найвищим гонщиком Hero в абсолюті, зараз він займає 10-е місце.

Pos. #. Name Mark Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland GasGas 11:13:40 00:00:00
2 42 Adrien van Beveren Yamaha 11:13:44 +00:00:04 00:00:00
3 52 Matthias Walkner KTM 11:15:10 +00:01:30 00:00:00
4 5 Skyler Howes Husqvarna 11:17:35 +00:03:55 00:00:00
5 4 Daniel Sanders GasGas 11:22:34 +00:08:54 00:10:00
6 15 Lorenzo Santolino Sherco 11:25:27 +00:11:47 00:00:00
7 7 Pablo Quintanilla Honda 11:30:31 +00:16:51 00:00:00
8 1 Kevin Benavides KTM 11:31:25 +00:17:45 00:00:00
9 142 Stefan Svitkko Slovnaft KTM 11:31:34 +00:17:54 00:00:00
10 6 Aaron Mare Hero 11:32:21 +00:18:41 00:00:00

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motorsport.com


Додати свій коментар










Pin It on Pinterest