Alfa Romeo відмовиться від спортивних авто на користь кросоверів

Автор: Роман Галімон | 11 Лис, 2019

Італійський виробник вирішив відмовитися від запланованих проектів стосовно спортивних машин, зосередившись на парі нових позашляховиків.

Компанія Alfa Romeo скасувала запуск спортивних автомобілів 8C та GTV, про наміри побуду яких було оголошено раніше. Натомість італійська фірма зосередить увагу на новому кросовері B-сегмента та нещодавно представленому позашляховику C-сегмента Tonale. Після того як спортивний автомобіль 4C вже «залишив» лінійку, італійський бренд також незабаром відмовиться від випуску хетчбека Giulietta, скоротивши лінійку, заплановану на 2022 рік, з семи моделей до чотирьох.

Читайте також:

Giulietta може бути «зупинена» вже наступного року, а Giulia та Stelvio продовжать випускатись до 2020 року без змін, адже оновлення для обох моделей заплановано на 2021 рік. Новий Alfa Romeo Tonale вийде на ринок у 2021 році, а новий компактний кросовер B-сегмента у 2022 році.

Відповідно до звітів із презентації Alfa Romeo щодо третього кварталу, проекти 8C та GTV були скасовані через скорочення витрат та приведення бренду у відповідність до сучасних тенденцій на ринку. Фірма також оголосила, що планує застосувати гібридний агрегат для нового Tonale, і що новий кросовер буде пропонуватися з повністю електричним силовим агрегатом – обидва вони вперше з’являться на Alfa Romeo.

Майже напевно можна сказати, що все це стало відголосами нещодавнього прагнення об’єднати концерни FCA та PSA. До речі, Peugeot має досить гарні розробки у гібридних технологіях та вже презентувала не один повністю електричний автомобіль. Цим шляхом, мабуть, й підуть в Alfa Romeo.

Італійці вже розраховують, що кросовер Tonale боротиметься з BMW X1 та Volkswagen T-Roc , а новий компактний кросовер стане конкурентом Citroen C3 Aircross та Renault Captur.

Цікаво, що ж відбудеться тоді з іншими програмами Alfa Romeo? Якщо марка не збирається підтримувати спортивні машини, то навіщо утримувати команду Ф1?

Читайте також:


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest