Audi зупинить розробку нових автомобілів із ДВЗ у 2026 році?

Автор: Редакція | 18 Чер, 2021
Audi e-tron GT quattro 2022 року

Німецька компанія Audi може зупинити появу нових моделей із двигунами внутрішнього згорання (ДВЗ) після 2026 року.

Протягом останніх кількох місяців компанія Audi представила лінійку електромобілів, включаючи e-tron GT, Q4 e-tron та Q4 Sportback e-tron, – і, схоже, найближчим часом компанія прагне стати повністю «нейтральною» до викидів.




Посилаючись на коментарі генерального директора Audi Маркуса Дюсманна, німецьке видання Suddeutsche Zeitung повідомило, що автовиробник припинить представляти нові машини з бензиновими та дизельними двигунами у 2026 році.

Двигуни внутрішнього згоряння, очевидно, залишатимуться після цієї дати на існуючих моделях, але з часом вони будуть зняті з виробництва. Про те, коли саме, немає жодної інформації, але у публікації сказано, що «через кілька років [після 2026 року] будуть лише електромобілі».

Поступове зникнення ДВЗ збігається з ліквідацією гібридних силових агрегатів. Адже інше видання Reuters повідомило, що з 2026 року «також не буде більше жодних гібридних моделей».




Інформація поки залишається непідтвердженою, але низка автовиробників відходить від плагін-гібридів і повністю переходить на електромобілі. Однак деякі компанії прагнуть використовувати розетні гібриди, оскільки вони розглядають їх як перехідне рішення, які покупці можуть використати для підготовки переходу на електрику.

Компанія Audi поки жодним чином не прокоментувала припущення медіа, але варто зазначити, що цього тижня марка випустила безліч «екологічних» комунікацій. В Інгольштадті планують зосередилися на всьому, починаючи від розширення використання відновлюваної енергії на зарядних станціях у Європі до використання штучного інтелекту, щоб максимізувати стійкість у своєму ланцюзі поставок.

Раніше стало відомо, що Honda відмовиться від ДВЗ до 2040 року, а деякі країни, як Британія, заборонять продаж машин на ДВЗ із 2030 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: CarsCoops

Галерея Audi A6 e-tron 2021 року:
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest