BMW представила нове покоління 2-ї серії Active Tourer

Автор: Редакція | 06 Жов, 2021
BMW 2-а серія Active Tourer 2022 року

Компактвен BMW 2-ї серії Active Tourer змінив покоління вперше з 2014 року.

Хоча були припущення, що нове покоління BMW 2-ї серії Active Tourer може не з’явитись, проте компактний мінівен все ж змінив генерацію.

Новинка дебютувала поки тільки в 5-місному виконанні, а трирядна модифікацію Gran Tourer можливо з’явиться пізніше. Однак, деякі втрати все ж точно сталися – базова модель не отримає кілька звичних двигунів.




Екстер’єр

BMW 2 серія Active Tourer 2022 року

2-я серія Active Tourer зберегла звичний формат, проте компактвен явно намагалися зробити більш спортивним на вигляд за рахунок тонких стійок, збільшеної решітки радіатора і вузької оптики.

За замовчуванням модель отримала світлодіодні фари, але їх можна замінити адаптивними з матричним світлом.




Цікава особливість – дверні ручки виконані врівень з кузовом. Заховані і два патрубки випускної системи – тепер немодно бути паливними версіями.

Залежно від виконання для 2-ї серії Active Tourer доступні 16- і 17-дюймові легкосплавні диски (19-дюймові – опціонально) і пакети обробки Luxury Line та M Sport. Габарити майже не змінилися: довжина – 4386 мм, ширина – 1824 мм, висота – 1576 мм.

Інтер’єр

BMW 2 серія Active Tourer 2022 року

Салон змінився досить сильно, з оглядкою на батарейний iX. У центрі уваги – об’єднані під зігнутим склом екрани приладової панелі та мультимедіа (вперше в неелектричному BMW).

Кількість фізичних кнопок помітно скоротилося, вони залишилися хіба що на підлокітнику. У передній частині консолі знайшлося місце для двох підстаканників і телефону, який ставиться в нішу вертикально, заряджається без проводу і знаходиться в полі зору водія і пасажира.

BMW 2 серія Active Tourer 2022 року

Крісла – нові, в топових комплектаціях масажні, з електричними регулюваннями і пам’яттю налаштувань. Крім того, між передніми сидіннями з’явилася центральна подушка безпеки (як у нового S-класу). Спинки другого ряду можна скласти в співвідношенні 40:20:40, таким чином регулюючи обсяг багажного простору від 470 до 1455 літрів.

Оснащення

BMW 2 серія Active Tourer 2022 року

У переліку стандартного устаткування: двозонний клімат-контроль, навігація, чотири порти USB-C, 12-вольтові розетки на центральній консолі й в багажному відділенні, шкіряне кермо, датчик дощу, автоматичне керування дальнім світлом.

Круїз-контроль з функцією Stop & Go, стеження за смугою руху і асистент паркування з камерою заднього виду – серед іншого. Додаткові електронні помічники можна активувати «по повітрю», за допомогою оновлень через хмарне сховище.

Шасі

BMW 2 серія Active Tourer 2022 року

Новий Active Tourer зберіг звичну передньопривідну платформу UKL зі стійками McPherson спереду і незалежну багатоважільну підвіску ззаду. Подібна архітектура використовується і в сімействі Mini третього покоління.

Однак компоненти підвіски BMW серйозно модернізовані: збільшена жорсткість, змінена кінематика і, як наслідок, покращена керованість. Кліренс зменшений на 15 мм. Доступні адаптивні амортизатори і М-ходова.




Двигуни

BMW 2 серія Active Tourer 2022 року

Зі зміною покоління робот на сім передач став безальтернативним. Тепер в гамі 2-й серії Active Tourer доступні:

  • дволітрові «м’які» гібриди 220i на 156 к.с. і 223i на 218 к.с. (Розгін до сотні триває 8,1 і 7 секунд відповідно).
  • півторалітрова «трійка» на 218i йде без електричної надбудови і видає 136 сил (9 с до 100 км/год).
  • дизельний 218d на 150 к.с. (0-100 км/год за 8,8 с).

BMW 2 серія Active Tourer (гібрид) 2022 року

Влітку 2022 року в лінійку додадуть два повнопривідних плагін- гібрида: 225e xDrive Active Tourer з максимальною продуктивністю 245 к.с. і 230e xDrive Active Tourer на 326 к.с. Перший вже відомий з минулого покоління, тільки там він видавав 220 к.с., та й батарею мав не таку ємну (8,8 кВт-год проти очікуваних 14,9 кВт-год). Відповідно, зріс й запас ходу: 80 км замість 53.

Ціни

Поки відома вартість нового Active Tourer тільки для німецького ринку. Базова версія 218i Active Tourer коштуватиме від 34 750 євро. Постачання компактвена другого покоління розпочнеться 26 лютого 2022 року.

До речі, минулого місяця BMW представила електромобіль i Vision Circular із вторсировини, а також показала новий кросовер BMW iX5 Hydrogen.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея BMW 2-ї серії Active Tourer 2022 року:
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest