BMW може стати першим автовиробником з Apple CarKey

Автор: Роман Галімон | 30 Бер, 2020

Німецька компанія BMW може стати першою, яка встановить програмне забезпечення Apple CarKey, що дозволить власникам використовувати iPhone для розблокування свого автомобіля.

Припущення про таку можливість були знайдені виданням Autocar у бета-версії майбутнього оновлення для програмного забезпечення iOS 14, яке використовує німецька компанія.

Функція CarKey від Apple вперше була виявлена в бета-версії програмного забезпечення iOS 13.4, яка вийшла в лютому цього року. Ця функція працюватиме лише з автомобілями, оснащеними NFC (near-field communication); користувачі можуть обрати налаштування системи FaceID та пароль перед тим, як розблокувати транспортний засіб.

Телефон або смарт-годинник будуть поєднані з машиною за допомогою функції Wallet від Apple, і для роботи буде потрібно встановити затверджений виробником додаток. Як тільки пристрій побачить ключ від NFC у машини, користувач зможе поділитися цим ключем із друзями та членами сім’ї, аби надати їм доступ.

Таке рішення вже тестувалось на BMW i8 (який вже підтримує NFC) і система пропонує три рівні доступу для друзів та членів сім’ї.

Перший рівень дозволяє лише доступ до багажника автомобіля, середній надає доступ до салону автомобіля, а необмежений дозволяє будь-якій довіреній особі чи члену сім’ї безперешкодно сідати та керувати автомобілем.

Технологія також дозволяє власникам автомобіля блокувати та керувати системами, такими як клімат-контроль та зарядка, Також програмне забезпечення Apple CarKey потенційно може бути використано для розблокування декількох транспортних засобів, а також інших нових функцій.




Проте подробиць доведеться почекати до повного випуску iOS 14, адже були нарікання на вразливість безключових систем із боку злодіїв, які могли викрасти автомобілі, обладнані такими системами.

Минулого року Thatcham Research у своїх тестах вже видала «погані» рейтинги щодо безпеки моделей, на яких були представлені вразливі безключові системи. Зараз виробники розробили способи запобігання ретрансляційним атакам, які використовуються для викрадення автомобілів без ключів, один з яких – це кріплення брелоків із датчиками руху.

Цього місяця також стало відомо, що BMW вирішила зупинити виробництво гібридів i8, а також удвічі скоротити кількість ДВЗ.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Галерея останніх новинок та концептів BMW:
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW
Фотограф: BMW

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest