Citroen представив C5 X: седан, універсал та SUV

Автор: Роман Галімон | 12 Кві, 2021
Citroen C5 X 2021 року

Французька марка Citroën представила нове новинку C5 X – модель поєднує найкраще від седана, універсала та кросовера.

Слідом за Peugeot 508 та шикарним DS9, у Citroën з’явився новий флагман, який має на меті боротися із Mercedes E-Class, BMW 5 Series та Audi A6. Але в той час як ці три моделі, народжені в Німеччині, випускаються з окремими ароматами седана та універсала, новий C5 X – це суміш двох стилів кузова, куди також додані деякі інгредієнти кросовера.




Відповідно до дизайну Citroën, C5 X – це нетрадиційна модель, що має збільшений кліренс, сміливий зовнішній вигляд, й навіть більший за інші моделі, що мають подвійний шеврон. Порівняно рівна лінія даху здебільшого говорить про седан, але подовжена задня частина створює ефект універсалу, а великий дорожній просвіт нагадує C5 Aircross, іншу модель французького автовиробника, що має логотип C5 та служить повноцінним позашляховиком.

Citroen C5 X 2021 року

Завдяки довжині 4 805 міліметрів, ширині 1865 мм і висоті 1485 мм, новий C5 X менший за своїх німецьких конкурентів. Він пропонує 545 літрів вантажного обсягу за задніми сидіннями, який можна розширити до 1640 літрів після складання задніх сидінь, щоб забезпечити рівну підлогу.

Вигадливий зовнішній вигляд заснований на концепті Cxperience 2016 року, тоді як інтер’єр перевершує все, що пропонує на сьогодні Citroën. Інформаційно-розважальна система отримала 12-дюймовий сенсорний екран та великоформатний дисплей із підтримкою доповненої реальності. На борту також є повністю цифрова панель приладів, хоча окремі фізичні елементи керування кліматичними налаштуваннями все ж присутні.

Citroen C5 X 2021 року

Заплановано різноманітні бензинові двигуни, але Citroën підкреслює наявність плагін-гібридної силової установки(PHEV) потужністю 225 кінських сил, яка проїде більше 50 км на електриці. При вимкненому двигуні внутрішнього згоряння модель PHEV може рухатися зі швидкістю до 135 км/год, що більше, ніж коли-небудь хтось пропонував.




Новий C5 X поставляється з власною підвіскою Citroën Advanced Comfort, а гібридна версія може похизуватись й активною підвіскою. Французький автовиробник називає її Progressive Hydraulic Cushions (прогресивні гідравлічні подушки), що повинно забезпечити плавну їзду навіть на вибоїстій поверхні.

Citroën C5 X надійде в продаж у Європі у другій половині року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Citroen C5 X 2021 року:
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest