Cupra створила спортивний електрокар el-Born

Автор: Редакція | 09 Лип, 2020
Cupra el-Born

Іспанська марка Cupra представила «прокачану» версію електрокара el-Born, який Seat до цього демонстрував лише у вигляді концепту.

Минулої весни в Женеві був показаний концептуальний електрокар Seat el-Born, який звісно дуже схожий на хетчбек Volkswagen ID.3. Враховуючи, що ID.3 досі має проблеми з програмним забезпеченням, його іспанський «родич» досі не вийшов на ринок.

Проте el-Born вже отримав «заряджену» версією від суббренда Cupra.




Враховуючи виокремлення Cupra в незалежну марку, новинка вже не носитиме логотипи Seat, а продаватиметься під ім’ям Cupra el-Born.

Основні відмінності від донора – перероблена та «зліша» передня частина, широкі бічні «спідниці», двоколірні колісні диски. У салоні встановлені спортивні кермо й крісла, але в цілому інтер’єр виглядає аналогічно. Зрозуміло, й зовні, й всередині в оформленні використані фірмові мідні акценти.

Cupra el-Born
Cupra el-Born

Батарея з споживаною ємністю в 77 кіловат-годин (загальна ємність – 82 кіловат-години) дозволяє проїхати 500 км (за циклом WLTP). До слова, для вищезгаданого ID.3 це топовий блок акумуляторів, крім якого передбачені варіанти на 45 і 58 кВт-год. Концепт Seat був оснащений якраз останньої батареєю (загальна ємність – 62 кВт-год) із запасом ходу в 420 км.

Крім того електрична Cupra отримає систему Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), яка автоматично змінює налаштування підвіски в залежності від дорожніх умов для забезпечення найкращої динаміки.




Стосовно, як раз, динаміки розробники повідомили лише, що до 50 км/год електрокар розганяється за 2,9 секунди. Проте, вочевидь, електричний хот-хетч має бути швидшим за концепт Cupra, якому обіцяли «сотню» за 7,5 секунди.

Відомо також, що Cupra el-Born підтримує швидку зарядку, що дозволить за півгодини поповнити запас енергії на 260 км шляху.

Виробництво електромобіля налагодять на заводі Volkswagen у Цвіккау. У продаж він надійде в 2021 році.

Нещодавно Cupra оновила кросовер Ateca, а представила перший власний кросовер Formentor .

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: Motor1

Галерея Cupra el-Born:
Фотограф: Cupra
Фотограф: Cupra
Фотограф: Cupra
Фотограф: Cupra
Фотограф: Cupra

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest