Оновлений Dacia Duster «з’явився» на перших зображеннях

Автор: Редакція | 09 Кві, 2021
Dacia Duster 2021 року

Кросовер Dacia Duster восени отримає рестайлінг й вже з’явились перші зображення можливого вигляду моделі 2021 року.

Друге покоління «Дастера» було презентовано у 2018 році й, до речі, майже одразу з’явилось в Україні під брендом Renault. Тоді редакції Motorcar ще пощастило потрапити на презентацію моделі, де кросоверу влаштували справжню смугу перешкод. До речі, перечитати детальний тест-драйв моделі можна за цим посиланням.




На разі, Renault Duster є одним із бестселерів в Україні й, звісно, також популярний та успішний в Європі. Так, за 2020 рік виробник реалізував 138 420 одиниці в європейських країнах.

Проте, аби залишатися актуальним ще деякий час, Duster чекає так званий «фейсліфтинг» (підтяжка обличчя). Рестайлинг дозволить поколінню перебувати на ринку ще щонайменше до 2024 року, коли дебютує третє покоління, яке вже має внутрішній номер P1310.

Як стверджує французьке видання Largus, оновлений Dacia Duster з’явиться вже за кілька місяців й влітку «Дастер» покаже нову рештку, передні фари та ліхтарі, а також модернізовані системи мультимедіа.

Проте, враховуючи, що кросовер є ще й бюджетним рішенням для багатьох покупців, не варто чекати, що змін буде дуже багато й вони зачеплять платформу або кузовні деталі.




Гармонічний дизайн

Dacia Duster 2021 року
Можливий рестайлінг на моделі Dacia Duster 2021 року. Фото: Largus

Враховуючи, що Dacia вже представила нові моделі Logan та Sandero, той й Duster має перейняти деякі стилістичні рішення. Кросовер все ще залишиться на архітектурі B0, проте виробник гармонізує стиль моделі.

Очікується, що оновлений «Дастер» адаптує «мову дизайну» від Dacia Sandero Stepway та отримає, зокрема, кілька нових оптичних груп, завдяки яким з’явиться новий світловий підпис у формі літери Y.

Dacia Duster проти Sandero Stepway 2021 року
Порівняння “рестайлінгової” Dacia Duster та Sandero Stepway 2021 року. Фото: Largus

Радіаторна решітка також зміниться, як й протитуманні фари та передній бампер. Проте пластикові обвіси й надалі будуть головними дійовими особами.

Dacia Duster 2021 року
Можливий рестайлінг ліхтарів Dacia Duster 2021 року. Фото: Largus

Ззаду також відбудуться зміни та зникне вже звичний вигляд задніх ліхтарів у стилі Jeep. Прототипи, які потрапляли на фотографії у камуфляжі, мали новий й вже знайомий світловий Y-подібний підпис.




Зміни інтер’єру

Renault Duster для Бразилії 2021 року

Всередині нового Duster, швидше за все, жодних серйозних змін не відбудеться. Принаймні на рівні серйозного «розвороту» дизайну.

Можна очікувати, що інформаційно-розважальна система буде вдосконалена з урахуванням нових функцій та інструментів, аби зробити Duster більш «підключеним» автомобілем. Схожий інтер’єр вже пропонують на комплектаціях «Дастера» у Бразилії.




Зміни під капотом

За припущеннями, Dacia може розширити пропозицію комплектацій з автоматичною коробкою передач EDC. На разі, в Україні можна придбати лише один варіант «Дастера» з автоматом: це 1,5-літровий дизель та лише передній привід.

Проте румунський виробник планує тепер робити більшу ставку на новий 1,3-літровий бензиновий двигун TCe, хоча інші дизельні та бензинові мотори мають все ще залишитись.

Залежно від обраного двигуна можна буде обрати 6-ступеневу механічну коробку передач або згадану вище автоматичну коробку передач. Також будуть версії з переднім та повним приводом.

А ось гібридні версії навряд з’являться до переходу на платформу CMF/B, який відбудеться лише у 2024 році, за рік до запуску першого великого позашляховика від Dacia.

Дебют же рестайлінгового Duster запланований на літо 2021 року, а продажі мають розпочатися наприкінці року.

До речі, раніше Motorcar писав про недоліки Renault Duster та переваги румунського кросовера.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor.es


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest