Dacia анонсувала новий семимісний автомобіль Jogger

Автор: Роман Галімон | 30 Сер, 2021
Dacia Jogger 2022 року

Румунська марка Dacia почала кампанію з презентації нового сімейного автомобіля на сім місць. Модель називатиметься Jogger.

Після того, як було оголошено про зняття з виробництва Logan MCV (Multi-Convivial Vehicle / Maximum Capacity Vehicle), були припущення, що Dacia може замінити його великим кросовером.




Проте, схоже ставка на сімейний автомобіль все ж залишиться й новий Jogger стане новим родинним рішенням від бюджетної марки Dacia.

Напередодні дебюту в Інтернеті марка, що належить Renault, розкрила назву моделі з таким самим суфіксом «er», як й надзвичайно популярний позашляховик Duster.

Не позашляховик

Нове ж тізерне відео підтвердило, що йдеться швидше за все про універсальну версію седана Logan/ хетчбека Sandero, укомплектовану міцними сигналами Stepway та тією ж чудовою помаранчевою фарбою. Короткий відеоролик показує чверть скла та рейлінги на даху, як у Sandero Stepway.

При цьому модель вже обіцяють як у комплектації п’яти, так й семи місць. Jogger має задні ліхтарі у стилі Volvo з графікою у Y-подібній формі останніх новинок Dacia. Фари теж мають бути перенесені з останніх поколінь Logan/Sandero й повинні мати стандартні світлодіоди для денних ходових вогнів та ближнього світла.

А що всередині?

Інтер’єр салону поки не продемонстрований, але, оскільки Dacia намагається знизити витрати, щоб максимально знизити ціни, очікуйте, що панель приладів буде практично перенесена з Sandero Stepway, зображеного нижче.

Dacia Sandero Stepway 2021 року
Інтер’єр Dacia Sandero Stepway 2021 року

При цьому, модель буде набагато практичнішою (більшою всередині) завдяки трирядній компоновці або дворядній конфігурації з величезною вантажною зоною позаду задніх сидінь.

Хоча Dacia пропонує найкраще співвідношення ціна/якість, багато людей скаржаться на відсутність більш потужного двигуна на Logan та Sandero. Залишається з’ясувати, чи запропонує Jogger чотирициліндровий агрегат, на відміну від седана та хетчбека, доступних лише з атмосферними та турбованими трициліндровими моторами. Було б доцільно додати потужніший двигун, враховуючи, що новий універсал буде більшим, а отже, і важчим, особливо для семи людей або повністю заповненою вантажною зоною.




Після світової прем’єри, яка має відбутися 3 вересня, новий Dacia Jogger буде представлений на автошоу в Мюнхені наступного тижня. Новинка має надійти у продаж або до кінця року, або на початку 2022 року.

Раніше також стало відомо, що Dacia скоротить обладнання Sandero для втримання ціни, а у червні марка презентувала оновлений кросовер Duster.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея тізерів Dacia Jogger 2022 року:
Фотограф: Dacia
Фотограф: Dacia
Фотограф: Dacia

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest