Електрокар дешевший машини із ДВЗ – Tesla обіцяє за три роки

Автор: Редакція | 23 Вер, 2020

Американський виробник Tesla пообіцяв випустити за три роки бюджетний електрокар, який коштуватиме не дорожче бюджетних автомобілів на ДВЗ.

Під час «Дня батарей», де Tesla презентувала модифікований седан Model S Plaid, було також оголошено про створення доступного електромобіля з базовою вартістю 25 тисяч доларів.

За припущенням, модель стане називатися Model C, хоча остаточне рішення про назву ще не прийнято.




Власне, глава компанії Ілон Маск вже не вперше говорить про плани створити таку модель, тепер були офіційно оголошені терміни проекту. Фактично, Маск підтвердив, що досі компанія ще й не починала роботи над цим автомобілем, адже Tesla була зосереджена на інших проектах.

Хтозна, можливо, нещодавня зустріч з генеральним директором Volkswagen, де вже запустили доступний хетчбек ID.3, підштовхнули Маска на новий проект. А може Tesla й VW об’єднаються в ньому?

На разі, подробиць про новинку від Tesla дуже мало. Підкреслюється, що йдеться про машину, яка за своїми споживчими якостями не поступиться дорожчим бензиновим аналогам, тобто виявиться вигідніше звичних автомобілів.




Для моделі запропонують автопілот, судячи з усього в якості опції й за доплату (знову згадайте відео, як Макс тестує ID.3 та цікавиться автопілотом). Очікується, що запас ходу цього бюджетного електрокара буде не менше 320 км.

Затримку з виходом на ринок бюджетної моделі також пов’язують із тим, що в ній необхідно буде використовувати нові акумулятори 4680, а їхнє серійне виробництво почнеться не раніше 2022 року.

Передбачається, що ключовим ринком для цього автомобіля стане Китай. Раніше Tesla вже відкрила завод у Піднебесній та місцеві дизайнери вже зробили кілька ескізів можливої новинки.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook та Twitter.

Джерело: InsideEVs

Галерея Tesla в китайському стилі:
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1
Фотограф: Motor1

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest