Tesla представила електромобіль із запасом ходу понад 800 км

Автор: Редакція | 23 Вер, 2020
Tesla- Model S Plaid

Американський автовиробник електрокарів Tesla представив модифікацію седана Model S під назвою Plaid, яка має найбільший запас ходу серед електрокарів.

«День батарей» від Tesla приніс чимало відкриттів від Ілона Маска, але найголовнішою прем’єрою стала поява топової версії седана Model S під назвою Plaid. Цей автомобіль отримав збільшену батарею, три електромотора проти двох й за характеристиками зміг перевершити всі електромобілі, включаючи ті, що ще не вийшли на ринок.




На початку вересня стартап Lucid Motors показав серійну версію свого седана Air, який виявився більш досконалим за тодішню топову версію Tesla Model S. Проте компанія Ілона Маска вже тоді готувала відповідь своїм конкурентам.

Тепер вже версія Tesla Model S Plaid побила рекорди: новинка долає чверть милі (402 метри) швидше 9 секунд. Lucid Air робить це за 9,9 секунди. До 60 миль на годину (96 км/год) Model S Plaid розганяється швидше 2 секунд проти 2,5 секунд у Air.

Єдиний параметр, за яким Lucid перевершує «Теслу», це максимальна швидкість. Air здатний розганятися до 378 км/год, а у Model S Plaid встановлений обмежувач на позначці 322 км/год. Проте, з огляду на практичність, де можна їздити на таких швидкостях?




Проте Маску важливіше, аби Tesla Model S Plaid побив рекорд кола на відомій версії траси Нюрбургринг – Нордшляйфе. Маск вже заявив, що його седан перевершив абсолютний рекорд для серійних машин, який зараз належить Lamborghini Aventador SVJ й становить 6 хвилин 44,97 секунди.

Найголовнішою ж відповіддю конкурентам, все ж став збільшений запас ходу. Нещодавно для Lucid Air оголосили запас ходу в 832 кілометрів на одному заряді за жорсткою методикою EPA.

Й хоча Маск поки не назвав ємність батареї для Model S Plaid, проте за тією ж методикою модифікований електрокар має проїхати 837 кілометрів.




При цьому, Model S Plaid коштуватиме дешевше за флагманський Lucid Air Dream Edition: 139 990 доларів проти 169 тисяч доларів. Хоча у Lucid й раніше заявили, що вони розраховують на інший люксовий сегмент та підготують дорожчу обробки салону.

Цікаво, що Tesla Model S Plaid з’явиться лише у другій половини 2021 року, а отже у Lucid Air є трохи часу відібрати клієнтів, адже постачання цієї машини мають початися в другому кварталі 2021 року.

Раніше у Tesla припустили розробку «бюджетного» хетчбеку на базі Model 3, а Panasonic запропонував поліпшити акумулятори Tesla на 20%.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook та Twitter.

Джерело: InsideEVs

Галерея Tesla Model S:
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest