Водій Honda Accord загинув через вибух подушки безпеки

Автор: Редакція | 23 Кві, 2021
Honda Accord US 2002

Американський власник седана Honda Accord із Південної Кароліни став останньою жертвою вибуху надувної подушки безпеки Takata.

У середу Honda підтвердила, що водій автомобіля Accord 2002 року загинув внаслідок аварії 9 січня 2021 року поблизу міста Шарлотта, штат Північна Кароліна, коли внаслідок аварії надулася подушка подушки безпеки автомобіля.




Нещодавно службовці Honda та Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA) перевірили машину та підтвердили, що надувна подушка розірвалася. Це означає 19-ту смерть в США з 2009 року, спричинену несправним надуванням подушки безпеки Takata, і 28-й підтверджений летальний випадок, за даними видання NPR.

Зазначені надувні подушки безпеки використовували аміачну селітру для створення вибуху, щоб надувати подушки безпеки при аварії. Однак під впливом часу та вологості хімічна речовина може стати більш летючою, і в разі аварії вибух може розірвати металевий балончик й спрямувати осколки в салон.

Honda зазначила, що оголосила про компанію з відкликання подібних машин у квітні 2011 року, але ремонт так й не пройшли всі автомобілі.




Водій, який загинув внаслідок аварії, не був зареєстрованим власником автомобіля, і Honda не знає, чи знав водій про необхідність ремонту. Поточному власнику було надіслано повідомлення про відкликання 17 листопада 2020 року, але він не вчинив дій.

Автовиробник закликав усіх власників відповідних машин завершити ремонт. Перевірити необхідності таких дій щодо автомобіля можна на сайті nhtsa.gov/recalls, набравши 17-значний ідентифікаційний номер транспортного засобу (VIN) автомобіля.

На початку квітня також стало відомо, що Honda відкликала 761 000 автомобілів через паливний насос, а Hyundai відкликав 471 000 кросоверів Tucson через ризик пожежі.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: CarsCoops


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest