Недоліки Kia Sportage: думка власників кросовера

Автор: Редакція | 14 Гру, 2020
Kia Sportage 2020 року

Компактний кросовер Kia Sportage вже давно являється найцікавішою пропозицією на українському ринку. Давайте розберемося чи має він недоліки?

Актуальне четверте покоління Kia Sportage (тип QL) було представлено у 2015 році, проте в Україні добре пам’ятають й попередні генерації моделі.




Очікується, що модель наступного року отримає суттєве оновлення та перейде на нову платформу, проте вже зараз ще не представлена новинка «засвітилась» на шпигунських фото та рендерах.

Однак й поточна генерація кросовера залишається доволі популярною й сталося це завдяки доволі доступній ціні (адже виробництво на словацькому заводі) та широкому вибору комплектацій, в яких є великий набір обладнання вже у «базі».

Що ж не так з Kia Sportage?

Шумоізоляція та дешевий пластик

Kia Sportage 2020 року
Kia Sportage 2020 року

Перше, мабуть, що помічають нові власники – це слабка шумоізоляція та звук, який проникає з дверних карт. Деякі водії «Спортейджів» навить пишуть про легкий свист від бічних дзеркал на високих швидкостях.

Крім того, на форумах власників багато хто розповідає й про «дешевий» пластик всередині салону, котрий легко подряпати й який «дзинчить» на нерівностях або при гучному прослуховуванні музики.

Все це можна усунути додатковою шумоізоляцією, проте навряд чи офіціальні технічні сервіси запропонують таку послугу, а використання інших СТО може призвести до втрати гарантії.




Закривання дверей

Kia Sportage 2020 року
Інтер’єр Kia Sportage 2020 року

Деякі власники Kia Sportage зазначають, що в них погано закриваються двері, якими часто користуються. Зокрема, йдеться про водійські та пасажирські. Проте, іноді навіть офіційні СТО не можуть з цим нічого зробити.

Крім того, двері не закривають задній поріг, а це означає, що за поганої погоди можна забруднити одяг при контакті з брудом на порогах.

Фарбування

Kia Sportage 2020 року
Kia Sportage 2020 року

Дуже багато коментарів в Мережі також присвячено фарбуванню корейського кросовера, який для України постачається зі словацького заводу.

І це дивно, адже раніше були нарікання, що саме південнокорейські машини мають слабке лакофарбове покриття. Але якщо аналогічна якість присутня й на європейському заводі компанії, то це говорить про певний стандарт виробника.

Звісно, фарба страждає при експлуатації автомобіля від постійних зовнішніх контактів із каміннями, що вилітає з інших машин. Отже, майбутнім власникам Sportage мабуть варто одразу замислитись над додатковим захистом фарби.




Динаміка та витрати пального

Kia Sportage 2020 року
Kia Sportage 2020 року

Цікаво, що в основному в Україні купуються дизельні версії Kia Sportage, які мають бути економними. Проте, як зазначають деякі власники відчутної економії від дизельних двигунів не відчувається.

Виробник обіцяє 4,8 літрів на 100 км у змішаному циклі, однак в реальності навіть на трасі виходить показник 6,0 л/100 км.

Стосовно ж динаміки, то найкращим розгоном (серед комплектацій в Україні) володіє повнопривідна версія з дволітровим двигуном – 9,5 с до 100 км. Проте більшість власників «Спортейджів» купляють 1,6-літрову версію на автоматі, а в неї розгін біля 12 с до «сотні». Тому нарікання зрозумілі.




Підвіска та стуки

Kia Sportage 2020 року
Kia Sportage 2020 року

Також варто відмітити, що на деяких екземплярах були помічені й серйозні проблеми, як стук передньої підвіски та керма. Важко сказати чи це пов’язано зі стилем кермування, чи з якістю наших доріг, проте такі нарікання є.

Залишається сподіватись, що у наступному поколінні виробник виправить всі недоліки та зробить Kia Sportage ще популярнішим.

До речі, у новій генерації бренд може скоротити кількість дизельних двигунів на користь гібридних, так само як це зроблено з нещодавно презентованим Hyundai Tucson.

Нещодавно Motorcar також писав про недоліки Renault Duster.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Kia Sportage 2020 року:
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest