Кросовери Kia Sportage відкликають через ризик пожежі двигуна

Автор: Редакція | 10 Бер, 2021
Kia Sportage 2020 року

Популярні кросовери Kia Sportage відкликаються на сервісне обслуговування через потенційний ризик пожежі у двигуні.

Найближчими тижнями бренд Kia почне нове відкликання автомобілів Sportage та Cadenza у США. Корейський автовиробник оголосив, що відкликає майже 380 000 автомобілів через проблему, яка збільшує ризик пожежі двигуна.




Kia просить власників потенційно небезпечних машин припаркувати свої транспортні засоби на вулиці й подалі від інших машин та споруд, доки проблема не буде вирішена.

Відкликання стосується деяких позашляховиків Kia Sportage 2017-2021 років та седанів Kia Cadenza 2017-2019 років. За даними Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA), електрична схема в гідравлічному електронному блоці управління моторного відсіку може не витримати надмірну силу струму, що може збільшити ризик пожежі двигуна.

Проте точна причина можливого короткого замикання не визначена. Також відомо, що під відкликання точно не підпадають машини, обладнані системою адаптивного круїз-контролю Kia.

Kia Sportage 2020 року
Kia Sportage 2020 року

Процес почався з того, що Центр автобезпеки (The Center for Auto Safety – некомерційна адвокатська організація) звернувся до NHTSA з проханням розслідувати пожежі двигунів на Kia та Hyundai, що Адміністрація й почала робити у 2019 році.

У заяві Центру було зазначено, що на початку розслідування у нього було понад 3100 скарг власників, 103 травми та один смерть, пов’язані зі зазначеною проблемою, про що повідомляло видання Associated Press.

Однак у Kia заявляли, що не мають повідомлень про аварії, пожежі та травми через вищезгадану проблему. Kia почне зв’язуватись із власниками постраждалих машин із 30 квітня.




Дилери мають виправити несправність безкоштовно, замінивши один запобіжник на два, що вирішить проблему в обох моделях. Kia також відшкодує власникам будь-які вже понесені витрати на ремонт.

Власники можуть також дізнатись про зазначену поломку, якщо на приладовій панелі загоряються різні попереджувальні ліхтарі, такі як попереджувальний індикатор тиску в шинах, попереджувальний індикатор ABS або багатофункціональний індикатор. Власники можуть також відчути запах горіння або помітити дим, що надходить із моторного відсіку. У такому випадку рекомендується якомога швидше залишити автомобіль та відправити його на технічну станцію.

Раніше вже повідомлялось про недоліки Kia Sportage, на які скаржаться власники кросовера, а у січні Hyundai відкликав 471 000 кросоверів Tucson через ризик пожежі.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Kia Sportage 2020 року:
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest