Kia Sportage поділиться версією X-Pro з кросоверами Sorento та Telluride

Автор: Редакція | 03 Гру, 2021
Kia Sportage X-Pro 2023 року

Комплектація Kia Sportage X-Pro може стати першою серед цілої лінійки аналогічних версій на кросоверах Sorento та Telluride.

Нещодавно Kia подала цілий ряд заявок на реєстрацію торгових марок у США, що вказує на прагнення розширити лінійки, орієнтованої на бездоріжжя. 22 листопада автовиробник подав документи на назви Sportage X-Line, Sportage X-Pro, Sorento X-Line, Sorento X-Pro, Telluride X-Line і Telluride X-Pro. При цьому, заявки подані не лише на назву, а й на дизайн значка X-Pro.

У жовтні, разом із презентацією нового покоління Sportage (модельного 2023 року) для Північної Америки, Kia представила й нову комплектацію X-Pro, яка розташується вище X-Line та запропонує більше позашляхового вигляду для кросовера.

Kia Sportage X-Pro 2023 року

Така версія відрізняється 17-дюймовими матовими чорними дисками із позашляховими шинами B.F. Goodrich і режимами їзди бездоріжжям із налаштуваннями Normal, Sport, Smart та Snow. Комплектація також має світлодіодні протитуманні фари та обігрів лобового скла та форсунки омивача. Двоколірний дах – опція.

Покупці Sportage можуть також обрати й версію X-Pro Prestige, в якій додано світлодіодні проекторні фари, вентильовані передні сидіння та сидіння переднього пасажира, яке регулюється у восьми напрямках.

Ціни на модельний ряд Sportage 2023 року поки не доступні, а поставки починаються лише в першому кварталі 2022 року.

Експансія X-Pro

Kia Sportage X-Pro 2023 року

Тим не менш, схоже, що комплектацію X-Pro отримають й кросовери Sorento і Telluride. Все буде зроблено за аналогічним рецептом: моделі отримають компоненти для легкого бездоріжжя, але бренд не створюватиме версії позашляховиків для суворих умов.

У Sorrento також вже є комплектація X-Line, як за припущеннями кросовер Telluride теж може отримати версію X-Line з такими відмінностями, як 20-дюймові колеса, чорна решітка радіатора, дверні ручки кольору кузова та глянсова чорна обробка різноманітних зовнішніх деталей.

Бюро з патентів і товарних знаків США почало обробляти зазначені заявки лише 1 грудня та, як правило, для реєстрації торгової марки потрібні місця. Таким чином, нові комплектації можуть з’явитись на раніше середини 2022 року. Звичайно, якщо Kia дійсно планує їх використовувати, а може й відкласти на пізніший термін.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest