Lister Motor представив найпотужніший і найшвидший британський кросовер

Автор: Редакція | 28 Сер, 2020
Lister Stealth

Відроджений британський автомобільний бренд Lister показав «прокачаний» кросовер на базі Jaguar F-Pace, який отримав назву Stealth.

У лютому 2018 року бренд Lister анонсував проект, коли заводського Jaguar F-Pace SVR ще офіційно не існувало. Передбачалося, що «заряджений» сторонньою компанією варіант покажуть восени того ж року, але до повноцінної прем’єри справа дійшла лише зараз.

Stealth, який на стадіях розробки іменувався також Lightning та LFP, легко впізнати за новим вуглепластиковим обвісом, що включає передній бампер зі спліттером й задній дифузор, а також 23-дюймовими кованими дисками Vossen.




У «Лістері» особливо пишаються тим, що колеса – єдина частина цієї машини, вироблена за межами Великої Британії, при цьому дизайн британці все одно робили самостійно. Також позашляховик отримав потужніші гальма та нову сталеву випускну систему з карбоновими кінцевиками.

Віддачу п’ятилітрового V8 із механічним нагнітачем інженери Lister Motor збільшили на 22% – з 550 к.с. і 680 Нм до 675 к.с. і 881 Нм. Для цього вони допрацювали компресор, встановили виготовлений спеціально для цієї машини інтеркулер та свою запатентовану програму управління двигуном, яка також використовується в спорткарах на базі купе і родстера Jaguar F-Type – LFT-666 і LFT-C. Результат – 97 км/год (60 миль на годину) за 3,6 секунди та максимальна швидкість в 314 км/год.

Для порівняння, новий 720-сильний Dodge Durango SRT Hellcat може набрати 97 км/год із місця на 0,1 секунди швидше, проте він розганяється лише до 290 км/год. Найшвидшим у плані максимальної швидкості серійним позашляховиком досі вважався 635-сильний Bentley Bentayga Speed, здатний видати 306 км/год. 650-сильний Lamborghini Urus відстає від свого британського родича на символічний один кілометр на годину.




У Lister заявили, що на драговій події Vmax200 їхній кросовер зміг обігнати Urus, а також Aston Martin Vantage і McLaren 570GT.

Спочатку глава Lister Motor Лоренс Віттейкер хотів випустити 250 таких кросоверів, але тепер тираж збираються обмежити 100 екземплярами. Покупцям запропонують широкі можливості персоналізації салону: дорогу шкіру 36 відтінків і 90 варіантів прострочки ременів, сидінь, приладової панелі, керма й стелі. Ціни починаються з 109 950 британських фунтів.

На початку цього року компанія Lister також анонсувала гіперкар Storm, а Jaguar Land Rover нещодавно оголосив про розробку водневого кросовера.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook та Twitter.

Джерело: Motor1

Галерея Lister Stealth:
Фотограф: Lister
Фотограф:
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister
Фотограф: Lister

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest