Mazda 3 та CX-30 перейдуть на гібридні двигуни

Автор: Редакція | 10 Сер, 2022
Mazda CX-30 Turbo 2021 року

Японський виробник замінить двигуни для моделей Mazda 3 та CX-30 на гібридні агрегати.

Mazda 3 та Mazda CX-30 є одними з бестселерів японської марки у всьому світі, тому не дивно, що з огляду на зміну акцентів в екологічності, бренд запроваджуватиме нові двигуни та шляхи зменшення викидів.

Нещодавно було оголошено про оновлення для вищезгаданих компактних моделей з однією ключовою зміною: атмосферний 2,0-літровий двигун, доступний на внутрішньому ринку Mazda, більше не продаватиметься і його замінить e-SKYACTIV G 2.0, який доповнює двигун м’яка гібридна система.

У Mazda зазначають, що нова система не тільки тихіша, але також забезпечує сильніше прискорення.

Нова комплектація

Mazda3 2,5 Turbo 2021 року

Також марка об’єднала деякі окремі опції в одну комплектацію «Proactive Touring Selection», зробивши модель ексклюзивнішою за допомогою нової внутрішньої обробки та оббивки з натуральної шкіри. Для Mazda 3 доступна шкіра бордового або чорного кольору, а для CX-30 – біла або чорна.

Й хоча на фоні дебюту абсолютно нових CX-60, CX-70, CX-80 і CX-90, вищевказані зміни не є чимось надзвичайним, проте Mazda все одно працює над максимальною актуальністю своєю лінійки.

Глобальний ринок

Mazda3 2,5 Turbo 2021 року

Продажі Mazda 3 та CX-30 модельного 2023 року почнуться в Америці у вересні цього року, а ціна на «трійку» буде приблизно від 16 950 доларів США, а CX-30 – від 18 200 доларів США.

Поки невідомо, на які ринки потраплять нові двигуни. В США, наприклад, найменший двигун, який продається в обох цих моделях, — це 2,5-літровий двигун без наддуву, а версія з турбонаддувом продається у топових комплектаціях.

В Україні продається саме 2,0-літровий двигун на моделях Mazda 3 і Mazda CX-30. До речі, прочитати про тест-драйв CX-30 можна в цьому матеріалі.

До речі, минулого року кросовер Mazda CX-30 став повністю електричним у Китаї, а для Європи поки пропонується електричний Mazda MX-30.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Carbuzz.com


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest