Mazda «засвітила» новий кросовер CX-60 для Європи

Автор: Редакція | 08 Лют, 2022
Mazda CX-60 2023 року

Новий плагін-гібридний кросовер Mazda CX-60 PHEV модельного 2023 року отримає понад 300 кінських сил та дебютує 8 березня 2022 року. Крім того, дебютує нова задньопривідна платформа.

Mazda вважає, що Європі не вистачає кросоверів й тому вона готує до дебюту новий CX-60 й за місяць до прем’єри випустила комбінацію фотографій і відео-тізерів.

Кросовер стане частиною нової стратегії виробника, оголошеної в жовтні минулого року. Mazda CX-60 надійде також до Японії та інших ринків, але не до Північної Америки, де продаватиметься еквівалент CX-70 із більш широким кузовом.

CX-60 вже був помічений під час фотосесії в листопаді минулого року, і нове тізерне зображення підтверджує, що той автомобіль був справжнім.

Новий тізер CX-60

Mazda CX-60
Фото: CSK REVIEW CHANNEL / YouTube

Новинка має ідентичну конфігурацію фар із світлодіодними денними ходовими вогнями з горизонтальною лінією, яка тягнеться до передньої решітки. Функціональні повітропроводи мають таку ж вертикальну орієнтацію та глянсову чорну обробку, також нанесену на оточення решітки.

На Старому континенті Mazda планує продати CX-60 2023 року з плагін-гібридною силовою установкою, що поєднує чотирициліндровий 2,5-літровий бензиновий двигун з електродвигуном. Позашляховик має отримати загальну потужність понад 300 кінських сил, відповідаючи суворим європейським нормам викидів.

Перший PHEV для Mazda

Mazda MX-30 2020 року

До речі, модель увійде в історію як перша плагін-гібридна модель компанії, а за нею має з’явитись трирядний кросовер CX-80.

Планується, що обидва більші позашляховики з’являться в Європі протягом наступних двох років. У США до CX-70 приєднається трирядний CX-90, який також має більш широкий кузов порівняно з CX-80.

Нові моделі були розроблені для розміщення не лише силових агрегатів PHEV, а й нового сімейства рядних шестициліндрових бензинових і дизельних двигунів із м’яким гібридом.

На разі, Mazda не сказала нічого про потужні двигуни внутрішнього згоряння для Європи, які марка продаватиме в США. Також очікується, що усі нові чотири моделі отримають нещодавно розроблену платформу з заднім приводом.

Наприкінці минулого року Mazda представила новий кросовер CX-50, а минулого місяця марка вже розпочала виробництво нового кросовера CX-50 у США.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest