Mazda створить новий модельний ряд кросоверів від CX-50 до CX-90

Автор: Редакція | 07 Жов, 2021
Mazda CX-5 2021 року

Японський виробник Mazda планує створити нову лінійку моделей на майбутній платформі з заднім приводом та шестициліндровим рядним двигуном.

Mazda працює над масштабним розширенням моделей, яке відбудеться протягом наступних двох років, а наступного місяця вже відбудеться світова прем’єра кросовера CX-50.




На відміну від попередніх припущень, що CX-50 замінить CX-5, тепер вже точно відомо, що новинка доповнить модельний ряд марки 2022 року в Північній Америці.

Що таке Mazda CX-50?

Mazda CX-5 2022 року

Раніше CX-50 вже потрапляв в об’єктиви фотошпигунів, а нещодавно Mazda підтвердила, що всі нові моделі для США будуть виключно з повним приводом. Отже картина вималювалась.

Перший в історії CX-50 отримає аналогічну платформу, що й менші CX-30 та Mazda3, з повним приводом. Планується, що він стане на конвеєр у січні 2022 року на новому заводі в Хантсвіллі (штат Алабама, США), створений спільними зусиллями Mazda та Toyota.

У той час як усі інші нижчезазначені позашляховики будуть глобальними моделями, CX-50 залишатиметься лише для США.




Від CX-60 до CX-90

Mazda CX-5 2022 року

Наступними новинками мають стати CX-90 з трьома рядами сидінь та CX-70 з двома рядами.

Mazda зазначає, що вони матимуть широкі кузови, що робить їх більш придатними для доріг у Північній Америці, але моделі будуть продаватися й на інших ринках. Два великі позашляховики отримають платформу з приводом на задні колеса, і ці моделі продаватимуться з турбонаддувними шестициліндровими бензиновими двигунами та вбудованими гібридними силовими агрегатами.

Варто зазначити, що CX-90 буде служити прямою заміною CX-9 в США.




Також будуть створені менші (вужчі) позашляховики під назвою CX-60 (два ряди) та CX-80 (три ряди), котрі надійдуть до Європи, Японії та інших ринків.

Нове покоління бензинових і дизельних двигунів Skyactiv-X та Skyactiv-D з шестициліндровими двигунами з’явиться також у Європі, але разом із чотирициліндровим агрегатом, що входитиме до гібридної установки.

З огляду на нові норми викидів у ЄС, Mazda також прагне продавати європейцям двигуни з м’якою гібридною системою. Тоді як в Японії виробник запропонує свої позашляховики з дизельною рядною «шісткою», оснащеною м’якою гібридною технологією, разом з дизельно-електричною гібридною установкою.

Й на завершення, Mazda підтвердила, що електричний кросовер MX-30 нарешті отримає роторний двигун, що розширить його доволі малий кілометраж на одній зарядці, й станеться це у першій половині 2022 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest