McLaren анонсував електричний позашляховик до 2030 року

Автор: Редакція | 17 Чер, 2022
Кросовер McLaren

Британський виробник суперкарів McLaren збирається побувати супер-позашляховик із повністю електричною складовою до 2030 року.

McLaren працює над абсолютно новим високопродуктивним кросовером – проектом, який прямо суперечить його раніше оголошеному наміру створювати лише суперкари та гіперкари.

Новий кросовер, який має вийти на ринок у другій половині цього десятиліття, буде повністю електричним, а не гібридом, і не буде взагалі доступний з двигуном внутрішнього згоряння.

Передбачається, що McLaren для початку придивляється до однієї моделі, але минула практика показує, що з часом будуть запропоновані різні специфікації та рівні потужності, подібно до Aston Martin DBX.

Вважається, що новий кросовер McLaren буде відносно низьким, компактним, з дво- або тримоторним агрегатом, повним приводом, й високим рівнем продуктивності, що відповідатиме нещодавно випущеному Aston Martin DBX 707, який наразі вважається найшвидшим позашляховиком у світі.

Кросовер McLaren
Кросовер McLaren. Фото: Autocar

Розмір і складність, а також вартість новинки, безсумнівно, залежатиме від передової акумуляторної технології й наблизить ціну до рівня 250 000 фунтів стерлінгів за стандартну версію й ближче до 350 000 фунтів стерлінгів за потужну.

Радикальна зміна поглядів McLaren щодо кросоверів, безсумнівно, є результатом успіху в продажах його конкуруючих брендів, чиї існуючі моделі кросоверів і позашляховиків вже значно перевершують за продажами їхні моделі з низькою посадкою та приносять більшу частину прибутку.

Наприклад, у 2021 році Porsche продала більше автомобілів, ніж будь-коли за свою 91-річну історію, причому позашляховик Porsche Macan і більший Porsche Cayenne разом склали більше половини його 300 000 продажів, тоді як спортивний автомобіль Porsche 911 склав лише 38 464.

Подібна історія з позашляховиком Lamborghini Urus, який у 2021 році перевершив суперкар Huracán за швидкістю реалізації приблизно два до одного.

DBX склав половину всіх глобальних продажів Aston Martin за той самий період, хоча це був перший повний рік продажу.

Навіть Ferrari, найприбутковіший з усіх виробників суперкарів, за кілька місяців випустить свій власний кросовер Purosangue, хоча спочатку новинка буде працювати на атмосферному V12.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Autocar


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest