Недоліки Lada Granta від ЗАЗ: думка власників

Автор: Редакція | 09 Лют, 2021
Lada Granta

За дванадцять місяців 2020 роки в Україні придбано 759 нових легкових автомобілів Lada, більшість з яких модель Granta. Давайте дізнаємось про недоліки цього автомобіля.

Майже весь минулий рік продажі нових автомобілів АвтоВАЗу в Україні були на рівні 30-40 машин на місяць, але після того як стало відомо про старт продажів моделей Lada, випущених на ЗАЗ, останні два місяці 2020 року було реалізовано понад 100 машин щомісячно.




Можливо, також на ріст продажів вплинула й поява кредитних програм від салонів дилерів.

Звісно, найпопулярніша серед проданих «Лад» в Україні є й найдешевша модель Lada Granta, яка, до речі, продається у п’яти комплектаціях.

Друге покоління цього автомобіля випускається з 2018 року й отримало чимало «цікавих» відгуків, які наша редакція зібрала тематично.

Некомфортні крісла

Lada Granta

Мабуть, перше на що нарікають всі власники Lada Granta – це комфорт всередині. Ймовірно й не варто очікувати від бюджетного автомобіля зручних крісел із боковою підтримкою, але тут навіть йдеться не просто комфорт, а про дискомфорт.

Більше всього слів не добирають водії й жаліються, що в них затерпає шия та тіло після лише двох-трьох годин поїздки. Пасажирам трохи легше, адже вони можуть міняти пози.




Шумоізоляція

Lada Granta

Другим найбільшим недоліком відзначається слабка шумоізоляція, яку новим власникам потрібно доробляти самостійно.

Як зазначають водії, шумоізоляції вистачає лише до швидкості 90 км/год. Після цього співрозмовників у машині вже не чути.

 

Коробка передач

Lada Granta

До речі, в Україну постачаються лише комплектації з механічною 5-ступеневою коробкою передач.

Проте, як зазначають власники вже після деякого періоду експлуатації перші дві передачі можуть почати гудіти, а іноді й навіть клинити при намаганні переключити.




Якість збирання

Враховуючи, що до України машини з АвтоВАЗу надходять машинокомлектами, то навряд на ЗАЗі будуть усувати вже «вроджені» проблеми.

Зокрема, власники нових Lada Granta зазначають, що хворобами моделі є: дешевий ущільнювач на дверях, деренчання скла, шумні «двірники», саморізи у незвичних місцях.

При цьому, більшість несправностей доведеться усувати самостійно, адже вони не підлягатимуть гарантійному ремонту.




Медіасистеми та опції

Lada Niva 2020 року
Інтер’єр Lada Niva 2020 року

Деякі власники зазначають, що стандартна магнітола, котра надається в базі, погано ловить радіохвилі та швидше за все підлягає негайній заміні.

Звісно, опціонально можна замовити (або придбати в топових версіях) різноманітні фішки, як підігрів лобового скла, датчик дощу та навіть круїз-контроль. Проте, знову ж таки, є чимало відгуків стосовно їхньої роботи й більшість власників не рекомендують їх ставити.

 

Безпека

Lada Granta

Варто відзначити, що у базовій версії також відсутній електропідсилювач керма (до речі, електричні склопідйомники теж відсутні у «базі»), а в перших трьох комплектаціях немає подушки безпеки для переднього пасажира.

При цьому Lada Granta навіть не тестувалась у відомій програмі краш-тестів Euro NCAP, як й будь-який автомобіль з АвтоВАЗу. Навіть, більше: відповідно до національних краш-тестів цей автомобіль зміг отримати лише 2 зірки за безпечність.




Якщо все ж після прочитання цих недоліків хочеться купити новий автомобіль від Групи Renault (куди й входить АвтоВАЗ), то кращим варіантом може бути седан Renault Logan, який має менше недоліків та коштуватиме дешевше за вартість усунення несправностей на Lada Granta. До речі, у Renault теж діють цікаві кредитні програми.

Раніше Motorcar також писав про інший автомобіль, який віднедавна збирається на ЗАЗ, – кросовер Kia Rio X.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest